Cassola de bacallà amb poma i llet
Que n’és de bo el bacallà! Sabíeu que la introducció del bacallà a la cuina catalana es va produir durant l’edat mitjana? Gràcies als mariners catalans que el van importar des de zones pesqueres llunyanes.
Amb el temps, aquest ingredient va guanyar popularitat i es va convertir en un dels pilars de la gastronomia catalana, oferint una gran varietat de plats tradicionals.
Avui us proposem una recepta deliciosa i original amb el bacallà com a ingredient principal, es tracta de la cassola de bacallà amb poma i llet. I la farem així:
Ingredients
- 4 lloms de bacallà dessalat
- 4 cullerades d’oli d’oliva extra verge
- 1 ceba
- 1 gra d’all
- 1 cullerada de farina
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç
- 2 pomes golden
- 500 ml de llet
- pa ratllat
- Mantega
- Sal
Preparació
Posem una paella amb oli al foc, mentre piquem la ceba i l’all, quan l’oli estigui calent hi afegim la ceba i l’all picats a foc lent fins que comencin a daurar-se, uns 10 minuts.
Ara hi afegirem la farina, el pebre vermell i la poma tallada a daus petits i remenem fins a integrar. Aboquem la llet i continuem remenant de tant en tant. Ho deixem coure a foc lent uns 10 minuts més per tal que la salsa es vagi espessint.
Paral·lelament, posem els lloms de bacallà en una cassola i els cobrim amb aigua freda. Posem la cassola al foc i ho portem a ebullició. Retirem la cassola de foc i escorrem el bacallà.
És el moment de fer servir la cassola de fang. Hi posem la salsa que hem preparat prèviament i els lloms de bacallà escaldats.
Empolvorem amb pa ratllat i per damunt i posem daus de mantega.
Preescalfem el forn a 180º, hi posem la cassola, veuràs que al cap d’uns 8 minuts la part de dalt s’haurà daurat. Podem apagar el forn i servir la cassola de bacallà amb poma i llet.
I només ens queda gaudir d’aquesta deliciosa recepta. Bon profit!
Comensals: 4
Preparació: 10 min
Cocció: 30 min
Temps total: 40 min