Clafoutis de poma i ametlla
Prova de fer aquesta recepta occitana boníssima! El clafoutis és un pastís que té la textura d’una quiche dolça. El clafoutis original es fa amb cireres, però li hem volgut donar un toc més de casa i hem innovat fent-lo de poma.
Porcions: 2
Preparació: 10 min
Cocció: 30 min
Temps total: 40 min
Ingredients
- 2 pomes golden
- 50 g d’ametlla filetejada
- 100 g de sucre
- sucre en pols
- 300 ml de llet semidesnatada
- 3 ous
- 1c/p de canyella en pols
- 70 g de farina
- sal
Preparació
Posem la llet en un bol amb els 3 ous i ho batem. Hi afegim la farina, el sucre i la canyella en pols i un pessic de sal i ho seguim batent fins que quedi una crema uniforme. La reservem.
Pelem les pomes i les tallem a daus petits.
Pintem amb oli un motlle apte per anar al forn, hi aboquem la crema que hem preparat anteriorment amb tots els ingredients. Hi posem també la poma i unes quantes ametlles filetejades. Ho enfornem durant uns 30 minuts a 180º. Posem el sucre en pols tamisat per sobre. I el podem servir tebi.