Coca de crema catalana i poma
Avui l’Ada Parellada ens presenta una recepta típica catalana però amb un afegit que la fa espectacular. Es tracta de la clàssica coca de poma amb el toc especial de la crema catalana.
Un berenar deliciós o unes postres per aquells dies especials que volem celebrar amb una recepta dolça.
porcions: 4
tipus: postres // berenar
cuina: recepta clàssica catalana amb un toc innovador
keywords: fàcil
preparació: 35 m
repòs: 20 minuts
Ingredients:
Per a la coca
• 1 iogurt natural de Llet Nostra
• 1 crema catalana de Llet Nostra
• 3 ous
• 2 mesures de iogurt de sucre
• 3 mesures de iogurt de farina
• 15 g de llevat químic
• 1 mesura de iogurt d’oli d’oliva
• 1 polsim de sal
• 5 g de canyella
• ratlladura d’1 llimona
• suc de ½ llimona
Pel farcit i el toc final
• 2 cremes catalanes de Llet Nostra
• 50 g de sucre
• raig de llet
• 1 poma
• 5 g de canyella
• Suc ½ llimona
Preparació
El primer pas es posar el iogurt natural en un bol i sobretot, guardarem l’envàs perquè ens servirà de mesura per a la resta de l’elaboració. Hi afegim: 2 mesures de iogurt de sucre, els 3 ous, la crema catalana Llet Nostra, 1 mesura d’oli, la ratlladura d’una llimona i el suc de mitja llimona. Ho batem enèrgicament per tal d’aconseguir una massa homogènia. Aleshores hi afegirem 3 mesures de farina, els 15 g de llevat, els 5 g de canyella i el polsim de sal. Tornem a barrejar, evitant que ens quedin grumolls de farina.
Humitegem una mica la safata d’enfornar per tal que s’hi adhereixi perfectament el paper de forn. Hi posem la massa que acabem d’elaborar. I la posem al forn a 180º uns 10 minuts.
Mentrestant, pelem la poma i la tallem a daus. Posem 50 g de sucre en una cassola al foc, hi afegim el suc de mitja llimona i els daus de poma. Ho courem uns 10 minuts.
En un altre bol hi posem les 2 cremes catalanes i un raig de llet. Ho remenem fins que quedi una crema fluida, i la posarem en una mànega de pastisser per a decorar la coca.
Tallem la coca a trossos quadrats. Posem la crema al damunt de la coca tallada, i a sobre hi posarem un altre tros de coca, una altra capa de crema al damunt i per acabar els daus de poma que hem caramelitzat amb el sucre. Finalment, espolsem una mica de canyella al gust.
Què us sembla? Us animeu a tastar-la?