Coca de Fatarella
La coca d’avellanes és típica de la Fatarella. S’elabora amb els productes de proximitat de les terres del Sud: avellanes, oli d’oliva verge extra i una bona garnatxa blanca. Absolutament irresistible!
Porcions: 9
Tipus: postres
Cuina: tradicional
Preparació: 35 m
Repòs: 1 hores
Ingredients:
- 100 ml de vi blanc
- 100 ml d’anís
- 100 ml de llet
- 100 ml d’oli d’oliva
- 20 g de llevat fresc
- 8 g de llevat químic
- 450 g de farina
- 150 g d’avellanes
- 50 g de sucre
- Sal
Preparació
En un bol gran de vidre, hi barregem l’oli d’oliva, el vi blanc, l’anís i els 100 ml de llet juntament amb el llevat fresc, i el químic, i un pessic de sal. Hi afegim la farina i seguim mesclant tots els ingredients fins que ens quedi una massa sense grumolls que deixarem reposar 1 hora, tapant-la amb un drap de cotó.
Preparem la safata per anar al forn, estenem la massa per la seva superfície i la tallem en quadrats. Feu la massa prima per tal que quedi més cruixent. Ara comencem a decorar-la amb les avellanes i escampem una mica de sucre per damunt i la regarem ben bé amb l’oli d’oliva. L’enfornem uns 25 minuts a 200ºC, ja veureu que agafa un color daurat.
La deixem refredar i ja podem gaudir d’aquesta delícia.