Coca de recapte

Coca de recapte

És una elaboració típica de la gastronomia catalana, més concretament de les províncies de Tarragona i Lleida. La recepta de coca de recapte rep aquest nom ja que s’elaborava “recaptant” els ingredients disponibles de temporada: hortalisses en forma de l’escalivada i peixos salats o embotits són els més habituals, encara que les combinacions, depenent de la regió, són infinites.

Comensals: 4
Preparació: 30 min
Cocció: 1 h 15 min
Temps total: 1 h 45 min

Ingredients

Per a la massa

  • 300 g de farina de blat de força
  • 12 g de llevat fresc
  • 170 ml d’aigua tèbia
  • 35 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 1 cc de sal

Per a la escalivada

  • 1 albergínia
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 2 cebes
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal, pebre

Preparació

Per a la massa

Per començar, preescalfem el forn a 185 ℃ amb calor a dalt i a baix.

Dissolem el llevat fresc amb l’aigua tèbia i el barregem fins que es dissolgui del tot. Després, aboquem la farina en un bol, afegim la barreja d’aigua i llevat, l’oli d’oliva verge extra i la sal. Ho barregem tot fins a obtenir una massa homogènia.

Formem una bola amb aquesta massa i la col·loquem en un bol. Tapem el bol amb paper film i la deixem reposar durant 1 hora aproximadament.

Per a la escalivada

Mentre reposa la massa, ens posarem amb l’escalivada.

Rentem l’albergínia, el pebrot vermell i el pebrot verd; pelem les cebes i ho introduïm tot en una safata apta per a forn. Aboquem una mica d’oli d’oliva verge extra sobre les verdures i les enfornem durant uns 50 minuts; els donem la volta a mitja cocció.

Les retirem del forn, les pelem i trèiem les llavors quan s’hagin temperat i les tallem a tires, salpebrem i reservem en un recipient amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra. Reservem.

Per a la coca de recapte

Dividim la massa en dues parts iguals i les estirem amb un corró fins a obtenir una forma allargada i les posem sobre una safata amb paper de forn.

Cobrim les masses amb l’escalivada, aboquem un fil d’oli d’oliva per tota la superfície i ho enformen a 200℃ durant 25 minuts.

Dieta Mediterrània