Cols de Brussel·les amb salsa blanca
Una recepta de cols de Brussel·les acompanyades d’una salsa blanca feta amb llet. Prepara un plat saludable a base de verdures i làctics.
Per a 6 persones.
Ingredients
- 400 g de cols de Brussel·les
- 1 tassa de salsa blanca*
- Una mica de nou moscada
- Suc d’1 llimona
- 2 cullerades soperes de formatge gruyère o parmesà
- ¼ de tassa de pinyons (opcional)
Preparació
Coure les cols en aigua amb sal entre 10 i 15 minuts fins que quedin tendres, llavors s’escorren bé.
Preparar la salsa blanca, assaonar amb la nou moscada, el suc de llimona i el formatge ratllat. Afegeix a la salsa les cols i els pinyons, si es van a incloure en la recepta, i deixar al foc uns minuts fins que la barreja estigui calenta.
Salsa blanca
Ingredients
(per a una tassa)
- 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
- 2 cullerades soperes de farina
- 1 culleradeta de sal
- 1 tassa de llet desnatada Llet Nostra
Preparació
Posar la quantitat d’oli indicada en una cassola i sofregir la farina amb la sal. S’afegeix la llet i es cuina a foc moderat remenant constantment fins que la salsa espesseixi i comenci a bullir.