Costelles de porc al forn amb llimona i herbes aromàtiques
Les herbes aromàtiques i la llimona omplen de sabor mediterrani aquesta recepta exquisida. Les costelles de porc al forn són un bon plat principal i fàcil de fer per un dinar en família.
Per a 4 persones
Ingredients
- 15 ml d’oli d’oliva
- 80 g pa ratllat
- 1 culleradeta d’alfàbrega seca
- ½ culleradeta de romaní sec, esmicolat
- 375 ml de llet
- 500 g de costelles de llom de porc desossats
- 1 ceba petita, picada fina
- 1 gra d’all, picat
- 1 cullerada de farina
- Closca ratllada d’1 llimona
- ½ culleradeta de sal
- 2 cullerades de suc de llimona
Preparació
Preescalfar el forn a 190ºC.
En un plat poc profund, hi posem el pa ratllat i la meitat de l’alfàbrega i del romaní. Posem 2 cullerades de llet en un recipient a part. Submergim les costelles de porc primer en la llet i després en la barreja de pa ratllat, pressionant fins a cobrir-les. Les posem en un plat. Rebutgem qualsevol resta de llet i pa ratllat.
Col·loquem la meitat de l’oli d’oliva en una font de vidre per coure de 33×23 cm i girem per cobrir amb l’oli d’oliva. Col·loquem les costelles de porc al plat i ho posem al forn, durant uns 8 minuts o fins que el porc comenci a daurar-se.
Mentrestant, en una cassola, escalfem la resta de l’oli d’oliva a foc mitjà. Cuinem la resta de l’alfàbrega, el romaní, la ceba i l’all, remenant, durant 3 minuts o fins que s’estovin.
Batem la llet restant amb la farina; hi afegim la pell de llimona ratllada. Ho batem mentre ho afegim a la paella; pugem el foc a mitjà-alt. Cuinem, remenant, durant 3 minuts o fins que espesseixi i brilli. Afegim la sal i el suc de llimona.
Aboquem la salsa sobre el porc a la font. Coem 5 minuts més o fins que quedi un toc rosat en la carn de porc.
Un toc enrossit, no rosat.