Costelles de porc al forn amb llimona i herbes aromàtiques

Costelles de porc al forn amb llimona i herbes aromàtiques

Les herbes aromàtiques i la llimona omplen de sabor mediterrani aquesta recepta exquisida. Les costelles de porc al forn són un bon plat principal i fàcil de fer per un dinar en família.

Per a 4 persones

Ingredients

  • 15 ml d’oli d’oliva
  • 80 g pa ratllat
  • 1 culleradeta d’alfàbrega seca
  • ½ culleradeta de romaní sec, esmicolat
  • 375 ml de llet
  • 500 g de costelles de llom de porc desossats
  • 1 ceba petita, picada fina
  • 1 gra d’all, picat
  • 1 cullerada de farina
  • Closca ratllada d’1 llimona
  • ½ culleradeta de sal
  • 2 cullerades de suc de llimona

Preparació

Preescalfar el forn a 190ºC.

En un plat poc profund, hi posem el pa ratllat i la meitat de l’alfàbrega i del romaní. Posem 2 cullerades de llet en un recipient a part. Submergim les costelles de porc primer en la llet i després en la barreja de pa ratllat, pressionant fins a cobrir-les. Les posem en un plat. Rebutgem qualsevol resta de llet i pa ratllat.

Col·loquem la meitat de l’oli d’oliva en una font de vidre per coure de 33×23 cm i girem per cobrir amb l’oli d’oliva. Col·loquem les costelles de porc al plat i ho posem al forn, durant uns 8 minuts o fins que el porc comenci a daurar-se.

Mentrestant, en una cassola, escalfem la resta de l’oli d’oliva a foc mitjà. Cuinem la resta de l’alfàbrega, el romaní, la ceba i l’all, remenant, durant 3 minuts o fins que s’estovin.

Batem la llet restant amb la farina; hi afegim la pell de llimona ratllada. Ho batem mentre ho afegim a la paella; pugem el foc a mitjà-alt. Cuinem, remenant, durant 3 minuts o fins que espesseixi i brilli. Afegim la sal i el suc de llimona.

Aboquem la salsa sobre el porc a la font. Coem 5 minuts més o fins que quedi un toc rosat en la carn de porc.

Dieta Mediterrània