Crema catalana casolana
Avui us mostrem com fer una de les receptes més tradicionals de la cuina catalana. Ens l’explica en Sergi Reina.
Porcions: 3
Ingredients
- 50 g de farina
- 30 g de mantega
- 4 rovells d’ou
- 100 g de sucre
- 1/2 l de llet
- ratlladura de llimona
Preparació
Batem els 4 rovells d’ou a mà en un bol de vidre. Hi afegim el sucre i la farina i ho seguim batent tot junt. Quan tinguem una massa uniforme, incorporem la llet.
Escalfem la mescla a foc mitjà i lent, hi afegim la ratlladura de la llimona i la mantega. A mida que es vagi espessint, però abans que bulli, el podem retirar del foc.
La servim en cassoletes i hi espolsem una mica de sucre a sobre per a cremar-lo. Es pot fer amb un cremador elèctric, o bé amb un bufador de cuina, però si no disposeu d’aquests estris, també es pot cremar el sucre escalfant una pala de cuina directament al foc i posant-la damunt.
La deixem refredar i ja la tenim a punt per tastar!