Crema de llenties

Crema de llenties

Partint de la importància dels llegums a la dieta mediterrània, aquesta crema és un truc infal·lible perquè els més petits de la casa mengin llenties. La crema de llenties és una recepta rica en proteïnes i minerals.

Ingredients

  • 200 g llenties pardines
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 1 ou
  • 10 ml llet
  • 1 iogurt
  • 5 ml oli d’oliva
  • Sal

Preparació

Posar les llenties en remull en aigua freda 12 hores abans.

Escórrer i rentar les llenties.

Pelar i tallar el porro i la pastanaga a rodanxes.

Posar a coure les llenties en una olla amb aigua i sal.

Daurar a part la pastanaga i el porro en l’oli calent. Escórrer i incorporar-lo a les llenties.

Quan les llenties estiguin tendres (trigaran uns 45 minuts), escórrer, triturar i passar per un xinès per refinar.

Afegiu-hi la llet tèbia i el rovell de l’ou batut. Barrejar bé.

Servir calent en un plat fons. Formar amb el iogurt i amb l’ajuda d’una màniga pastissera una espiral sobre la crema. Tallar l’espiral amb un escuradents per formar una teranyina.

Dieta Mediterrània