Crema de llenties
Partint de la importància dels llegums a la dieta mediterrània, aquesta crema és un truc infal·lible perquè els més petits de la casa mengin llenties. La crema de llenties és una recepta rica en proteïnes i minerals.
Ingredients
Preparació
Posar les llenties en remull en aigua freda 12 hores abans.
Escórrer i rentar les llenties.
Pelar i tallar el porro i la pastanaga a rodanxes.
Posar a coure les llenties en una olla amb aigua i sal.
Daurar a part la pastanaga i el porro en l’oli calent. Escórrer i incorporar-lo a les llenties.
Quan les llenties estiguin tendres (trigaran uns 45 minuts), escórrer, triturar i passar per un xinès per refinar.
Afegiu-hi la llet tèbia i el rovell de l’ou batut. Barrejar bé.
Servir calent en un plat fons. Formar amb el iogurt i amb l’ajuda d’una màniga pastissera una espiral sobre la crema. Tallar l’espiral amb un escuradents per formar una teranyina.