Cremadets

Coneixes els cremadets? Són uns dolços típics de Mallorca. Unes postres delicioses fetes amb pasta de full caramel·litzada i farcides de crema catalana. Impossible resistir-s’hi!.

  • Temps de preparació: 30 minuts
  • Temps de cocció: 20 minuts
  • Temps de repòs: 10 minuts
  • Categoria: postres
  • Regió de cuina: cuina mallorquina
  • Comensals/Porcions: 4

Ingredients:

  • 1 làmina de pasta de full
  • 340 ml de llet
  • 2 rovells d’ou
  • 35 g de farina de blat de moro
  • 60 g de sucre
  • pell de ½ llimona
  • 1 branca de canyella
  • 1 ou
  • 50 g de sucre

Preparació

Posem un cassó al foc amb 300 ml de llet, 60 g de sucre, la pell de la mitja llimona i la canyella. Escalfem fins que bulli. Apaguem el foc i ho deixem infusionar 10 minuts.

Mentrestant en un bol, hi posem els dos rovells d’ou, la farina de blat de moro, 40 ml de llet i ho batem fins a aconseguir una barreja homogènia. Hi afegim la llet que hem infusionat prèviament amb un colador per tal de deixar de banda la canyella i la pell de llimona. Ho portem tot junt al foc de nou i anem remenant fins que s’espesseixi. El deixem refredar a la nevera.

Un cop estigui ben freda, al cap d’uns 20 minuts, tallem la làmina de pasta de full en cercles. Anem posant la pasta dins de cada cercle. Pintem amb ou el perímetre al voltant de la làmina i la tanquem com una cresta. Pintem ara la part superior de la cresta amb ou. Espolsem una mica de sucre al damunt.

És el moment de posar els cremadets al forn uns 15-20 minuts a 180º

Només caldrà deixar-los refredar i ja podem assaborir aquestes postres tan delicioses. Vagi de gust!