Crêpes Suzette
Per a 10 persones.
Ingredients
- 1 tassa de farina
- ¼ tassa de sucre glacé
- ½ culleradeta de sal
- 2 ous
- 1 tassa de llet desnatada
- 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
- Per a la salsa
- Escorça ratllada de ½ llimona
- Escorça ratllada i suc de 2 taronges
- 2 cullerades soperes de sucre
- 2 cullerades soperes de sucre glaç
- 2 cullerades soperes de Curaçao, de licor cointreau o conyac
Preparació
Tamisar conjuntament la farina, el sucre i la sal. Barrejar els ous amb la llet, afegir la meitat als ingredients secs i batre fins a obtenir una barreja uniforme. A continuació, s’afegeix gradualment la resta de l’ou i la llet batent constantment.
Escalfar una paella d’uns 10 o 12 centímetres fins que una gota d’aigua salti. Cobrir la superfície d’oli amb un pinzell i abocar al voltant de 2 cullerades soperes de la pasta, la quantitat just per cobrir el fons de la paella un cop estesa per tota la superfície. Les creps han de ser molt fines. Es fregeix la crep a foc moderat fins que es torri per una banda (un minut aproximadament), se li dóna la volta i es torra per l’altre costat. S’enrotlla i es col·loquen en una font al fon a uns 60ºC perquè no es refredin. Repetir el procés fins que s’hagi acabat tota la pasta, afegint oli amb cada crep.
Per a la salsa
Barrejar l’escorça de llimona i de taronja amb el suc de taronja en una cassola petita amb el sucre i el sucre glaç i portar a ebullició. A continuació, s’afegeix el licor, s’aboca la salsa calenta sobre les creps i es flameja en el moment de servir. Les creps es serveixen quan el foc s’apaga.
El provaré per Nadal