Crestes de formatge

Els ingredients mediterranis que integren aquesta recepta de crestes de formatge el converteixen en una recepta deliciosa molt saludable per a tothom, i concretament molt adequada per a vegetarians. Les crestes es poden confeccionar adaptant els ingredients al vostre gust.

Per a 4 persones

Ingredients

  • 350 g de farina de blat
  • ½ culleradeta de sal
  • 100 ml oli d’oliva
  • 50 ml vi blanc
  • 80 ml aigua
  • 1 kg de ceba
  • 125 g de formatge
  • 1 ou batut

Preparació

Preparem la massa barrejant en un bol la farina amb la sal. Seguidament, aboquem l’oli, l’aigua i el vi blanc. Amb l’ajuda d’una espàtula, o una rasqueta de forn, barregem tots els ingredients fins que la farina quedi hidratada amb els líquids. Tapem el bol amb un plàstic i deixem reposar la massa durant 20 minuts. Passat el temps de repòs, destapem el bol i tornem a amassar-la durant uns segons. Com veureu, la massa tindrà una textura llisa i brillant. Tornem a tapar el bol i deixem que la massa reposi mentre preparem el farciment.

Pelem les cebes i les tallem finament en juliana. Les afegim a una paella on hem escalfat una mica d’oli d’oliva. Ho cuinem, a foc suau, perquè la ceba es vagi fent a poc a poc, d’aquesta manera aconseguim extreure tot el seu sabor.

Quan la ceba estigui tendra, afegim el pebre negre i la sal i ho mantenim al foc fins que adquireixi un bonic to daurat.

Tallem el formatge a daus petits. Quan la ceba està a punt, comencem a donar forma a les crestes. Traiem la massa del bol i la dividim en tantes porcions com crestes vulguem fer.

Estirem la massa, entre dues làmines de plàstic. Un cop desplegades les làmines de plàstic, posem una de les boles al centre d’una d’elles i la cobrim amb l’altra. Amb l’ajuda d’un corró, estirem la massa fins que quedi rodó.

Posem una mica de farciment en el centre de la massa i pleguem la fins a fer coincidir les vores. Ha de quedar una forma de mitja lluna. Finalment, fem pressió sobre la vora de la massa per segellar i que el farcit no se’ns escapi durant el procés de cocció. Per segellar la vora, podem utilitzar una forquilla. Repetim el procés amb la resta de porcions de massa.

Posem les crestes farcides de formatge sobre una safata de forn, batem l’ou i pintem totes les cretes amb un pinzell de cuina. Les posem al forn a 180ºC durant 20-25 minuts, fins que estiguin daurades.

Dieta Mediterrània