Croquetes de calçots

Qui es pot resistir a tastar aquesta original i deliciosa manera de menjar calçots? Les croquetes de calçots ens ofereixen la possibilitat de gaudir del sabor d’aquestes cebes tendres tan típiques de la nostra cuina d’una altra manera. Si mai feu una calçotada, penseu en fer-ne uns quants més dels que us mengeu i a l’endemà proveu de fer aquesta recepta.

  • Temps de preparació: 15 minuts
  • Temps de cocció: 5 minuts
  • Temps de repòs: 8-10 h
  • Categoria: segon plat o aperitiu
  • Regió de cuina: cuina catalana
  • Comensals/Porcions: 4

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Llet Nostra (@lletnostra)

Ingredients:

  • 10 calçots cuits (forn o brasa), pelats i tallats
  • 125 g de romesco o salsa de calçots
  • 500 ml de llet
  • 110 g de mantega
  • 10 ml d’oli d’oliva
  • 70 g de farina
  • Ou
  • Sal
  • Pebre
  • Pa ratllat
  • Oli per fregir

Preparació

Començarem posant una paella al foc amb la mantega i l’oli d’oliva, quan s’hagi fos la mantega hi afegirem la farina i ho remenem, quan la tinguem integrada, hi afegim els calçots cuits, pelats i tallats, i seguim remenant. Hi afegirem la llet i el romesco. Remenem. Que cogui uns minuts i ja podem treure la pasta de la paella. La posarem en un recipient de vidre i la deixarem refredar a temperatura ambient. Després taparem el recipient i el posarem a la nevera unes quantes hores, tota la nit, per exemple.

La pasta s’haurà endurit el que ens permetrà donar-li forma de croqueta amb facilitat. Arrebossem les croquetes amb ou, i pa ratllat. I ja les tenim preparades per a fregir. Ara només queda portar-les a taula i gaudir de la seva textura i sabor en bona companyia. Bon profit!