Descobreix el Món Màgic de Viladrau: Terra de Castanyes i Bruixes!

Situada al cor de Montseny, una muntanya amb ànima, Viladrau és un lloc ple d’ecos del seu passat. Aquesta terra encisadora guarda històries de dones de l’aigua, de bandolers llegendaris com en Serrallonga i de bruixes. Per això et suggerim que t’endinsis en el món fascinant de Montseny i deixa que la història cobri vida de la manera més captivadora.

És un lloc ideal per a visitar a qualsevol època de l’any, però si hi vas el darrer cap de setmana d’octubre, a més hi trobaràs la Fira de la Castanya!

La Fira de la Castanya de Viladrau

No et perdis la 28a edició de la Fira de la Castanya, que se celebra els dies 28 i 29 d’octubre. Aquesta fira única és una celebració de la tradició, la innovació i la rica història de les castanyes a la regió. A més de gaudir de les castanyes, el cap de setmana de la fira podràs gaudir d’un munt d’activitats! Des de demostracions i tasts de cuina de receptes elaborades amb castanyes, passant per tallers, contes, fins a exposicions.

El Ball de Bruixes

I, per descomptat, l’esdeveniment més destacat de l’any a Viladrau és la 26a edició del Ball de Bruixes Tradicional, que commemora la tràgica persecució de les bruixes al segle XVII.

El ball de les bruixes és una representació inspirada en uns fets històrics esdevinguts l’any 1617 a Sant Segimon de Viladrau. Arran d’aquests tipus de trobades, durant els anys 1618 i 1622, a Viladrau es varen dur a judici i executar un gran nombre de dones acusades de bruixeria. Segons la historiografia local, Viladrau és el poble on han mort més bruixes.

Aquesta apassionant representació de carrer mostra música, dansa, llum i foc, mentre 14 dones locals es reuneixen per celebrar la seva última trobada abans de la seva execució fatal. És una poderosa reflexió sobre la història i un rebuig als judicis i execucions sense fonament que, segons la historiografia local, es feien de forma malintencionada.

Aquest ball, creat l’any 1977, sempre ha estat interpretat per veïns i veïnes de Viladrau. La representació principal va precedida d’una altra interpretada pels infants del poble, els quals, vestits de bruixes i bruixots, parlen dels contes de bruixes i canten una cançó que hi fa referència.

Aprofita aquesta oportunitat d’explorar un racó encantador de Catalunya on la història es barreja amb la màgia. Viladrau t’espera amb els seus boscos preciosos, les seves castanyes delicioses i les llegendes que mai oblidaràs. No deixis passar aquesta experiència única a la Terra de Castanyes i Bruixes.