Dia Mundial de la Neu

Dia Mundial de la Neu

Catalunya compta amb una extensa oferta esportiva i lúdica per gaudir de la neu

La neu, com molts d’altres fenòmens naturals, ens fascina. Qui no ha sentit aquella emoció al veure que cauen els primers flocs de neu? De fet per a molts, l’hivern no comença fins que no arriba la primera nevada. I és que al nostra país tenim la immensa sort de comptar amb la presència de la neu de forma més o menys extensa durant uns quants mesos cada any.

El dia 15 de gener es celebra el Dia Mundial de la Neu, una iniciativa de la Federació Internacional d’Esquí que es va posar en marxa fa 10 anys amb l’objectiu de promocionar els esports d’hivern i incentivar la seva pràctica per part dels més petits i debutants. A casa nostra, encara no és una data assenyalada, però cada vegada hi ha més estacions que s’apunten a aquesta celebració organitzant diverses activitats lúdiques.

A casa nostra hi ha una gran tradició de gaudir de la muntanya. Tenim la sort de comptar amb la bellesa extraordinària dels Pirineus catalans que alberguen 16 estacions d’esquí, 10 d’alpí i 6 de nòrdic, entre totes gairebé amb una extensió de 700 km per gaudir de la neu. A més de les 4 estacions andorranes.

Així que si no has esquiat mai apuntat la data i no et perdis les activitats especials que tenen les estacions catalanes per celebrar el dia de la neu, i si ets un amant dels esports d’hivern aprofita totes les activitats especials que es faran durant aquest cap de setmana. Des de la baixada de torxes a Baquèira Beret fins al concurs de ninots de neu que es realitzarà al Parc Lúdic de les estacions d’Espot i Port Ainé.

I recorda que gaudir de la neu no és únicament sinònim d’esquiar! Els darrers anys hi ha hagut entorn al món de la muntanya d’hivern una eclosió d’activitats que s’han sumat a l’esquí tradicional i a l’esquí de fons: surf, rutes amb raquetes, moto de neu, múixing, rutes senderistes, vols amb helicòpter per sobre els pics nevats i un llarg etcètera. A més de l’extensa i variada oferta gastronòmica i cultural. Com veieu als Pirineus catalans hi ha activitats per tots els gustos i edats.

Sabeu que podeu veure la neu dins d’un museu? Sí, al petit poble d’Unha a la Vall d’Aran. Visiteu-lo per descobrir múltiples facetes d’aquest fenomen meteorològic que al principi era un entrebanc que dificultava la vida quotidiana dels pobles de muntanya durant l’hivern, i que s’ha acabat convertint en el tresor blanc del Pirineu amb repercussions socials, econòmiques i ambientals que no es podien ni imaginar fa unes dècades.

Així que us proposem que us deixeu seduir per l’aire fred de la muntanya i celebreu el Dia Mundial de la Neu!