Dips de verdures amb salsa de iogurt i ametlles

Dips de verdures amb salsa de iogurt i ametlles

Per a 4 persones.

Ingredients

  • 4 tires de pebrot
  • 4 tires de api
  • 4 puntes d’espàrrec
  • 4 panotxes de blat de moro mini
  • 2 pastanagues
  • 3 iogurts
  • 100 g d’ametlles torrades
  • Curri
  • Oli d’oliva

Preparació

Picar las ametlles.

Mesclar el iogurt amb les ametlles picades i l’oli d’oliva.

Condimentar amb curri.

Servir en un recipient fons i mullar les hortalisses a la salsa.

Consell

Las verdures i les hortalisses són aliats fonamentals de totes les dietes saludables. Actualment, existeix bastanta evidència científica sobre els avantatges del seu consum en la prevenció de malalties com l’obesitat, la diabetis, les malalties cardiovasculars i el càncer. S’aconsella no només quantitat, sinó també varietat en el consum de verdures per gaudir dels seus efectes beneficiosos per la salut. Conegut és que són font de fibra dietètica i que aquesta incrementa la sensació de sacietat. Per tant, una alimentació rica en fibra pot ser de gran ajut a l’hora de disminuir el consum d’alimentar amb alt valor calòric, a més d’accelerar el trànsit intestinal, i ajudar a regular els nivells de colesterol i sucres (glucosa) en sang.

Es recomana consumidor de 25 a 30 grams de fibra al dia. Amb aquest plat es cobreix aproximadament el 25% d’aquesta recomanació. La crudité és una excel·lent forma de menjar verdures crues i fresques, que fa que s’aprofitin orgànicament la major part de les substàncies nutritives que contenen aquests aliments. El iogurt és un producte resultat de la fermentació per microorganismes de la llet sencera o desnatada, que proporciona un mitjà adequat pel desenvolupament de microorganismes intestinals, beneficiós per la nostra salut. Aquesta recepta representa no tan sols una aportació de fibra, sinó que té com a valor afegit, el ser un plat baix en calories, i ric en substàncies antioxidants i àcids grassos saludables provinents de l’oli d’oliva i de l’ametlla.

Donat que les recomanacions referents al consum de verdura són, juntament al consum de fruita, d’unes cinc racions al dia, és un plat que es pot prendre molt freqüentment en totes les edats i situacions fisiològiques i, de forma especial, en els nens, en els que l’educació nutricional és de gran rellevància per fomentar el gust per aquest imprescindible grup d’aliments.

Dieta Mediterrània