Empanada de pollastre

Empanada de pollastre

Una recepta tradicional com l’empanada de pollastre per gaudir en família. També és una bona manera per a que els més petits de casa mengin verdures.

Per 6-8 persones

Ingredients

  • 1 pollastre d’1,5 kg sencer
  • 1 ceba petita partida per la meitat i 3 cebes grans picades
  • 1 pastanaga tallada en rodanxes gruixudes
  • 1 branca d’api tallada en rodanxes gruixudes
  • 1 fulla de llorer
  • La pell d’una llimona
  • 10 grans de pebre
  • 150 g de mantega
  • 50 g de farina
  • 150 ml de llet
  • Sal i pebre
  • 25 g de formatge pecorino ratllat
  • 3 ous batuts
  • 225 g de pasta fulla (treballa les fulles d’una en una i mentrestant deixa les altres tapades amb un drap humit)

Preparació

Posa el pollastre en una olla amb la ceba partida, la pastanaga, l’api, el llorer, la pell de llimona i els grans de pebre. Cobreix-ho amb aigua i porta-ho a ebullició. Tapa la cassola, ha de coure 1 hora.

Treu el pollastre i deixa que es refredi. Porta el brou a ebullició i deixa’l bullir fins que es redueixi a uns 600ml. Colar i reservar. Trosseja el pollastre i treu-li la pell i els ossos.

Fregeix la ceba picada en 50 g de la mantega fins que estigui tendra. Afegeix la farina i sofregeix-la a foc lent, removent, 1 o 2 minuts. Afegeix el brou a poc a poc i la llet, escalfa-ho sense deixar de remoure i deixa-ho bullir a foc lent, fins a obtenir una salsa espessa. Retira-la del foc i agrega el pollastre, sal i pebre. Deixa-ho refredar, afegeix el formatge i l’ou i barreja-ho tot.

Fon la resta de la mantega i posa’n una mica a una plata de forn fonda de 30 x 20 cm. Talla les làmines de pasta per la meitat. Posa’n una a la base de la plata i unta-la amb mantega. Fes el mateix amb la meitat de les làmines de pasta. Estén el farciment sobre la pasta i tapa’l amb la resta de les làmines, untant-les amb mantega i plegant les vores.

Talla la superfície marcant 6 quadrats i cou l’empanada al forn preescalfat a 190 º C uns 50 minuts, fins que quedi daurat.

Dieta Mediterrània