Museu Dinosfera

Ens endinsem a la Dinosfera

Font: dinosfera.com

Descobrim en família els darrers dinosaures europeus

Els dinosaures dels Pirineus són els darrers que van viure a Europa.

Fa més de 66 milions d’anys, on avui hi trobem les muntanyes de la serralada Prepirinenca, hi havia un món molt diferent de l’actual; el mar banyava les planes costaneres i rius, llacs i platges eren el paisatge de moltes zones del Berguedà, l’Alt Urgell, el Pallars Jussà i La Noguera. I els darrers dinosaures d’Europa dominaven aquestes terres.

Un dels centres d’interpretació de tota aquesta història que alberga el territori dels Pirineus és la Dinosfera on podem passar un cap de setmana inolvidable en família.

Si teniu fills petits de ben segur que heu fet alguna cerca a Google per descobrir quins són els jaciments o museus de dinosaures que tenim més a prop de casa. I sí, al nostre petit país, al Coll de Nargó, hi tenim un dels jaciments més importants del món d’ous i nius de dinosaure.

I el centre museogràfic Dinosfera ens proposa fer un viatge de 70 milions d’anys per conèixer tot el que s’ha descobert i s’està descobrint sobre aquests animals tan fascinants.

A la Dinosfera la darrera tecnologia ens permet posar-nos a la pell d’un paleontòleg per excavar i restaurar la nostra pròpia posta de titanosaure! A travçes d’un joc interactiu tàctil podrem fer servir les mateixes eines, productes i tècniques que utilitzen els professionals. on, pas a pas des del jaciment fins al laboratori, anirem desvetllant els tresors que amaga la nostra terra.

A més, podrem conèixer una criatura única: una reproducció a escala real de La Titanosaure de 7 metres!

També podrem realitzar excursions amb guia als llocs on s’han dut a terme els estudis cientfícis sobre els ous de dinosaures.

Aquest estiu no deixeu escapar l’aventura més emocionant dels Pirineus. La Dinosfera us està esperant de dimarts a dissabte de 10 a 14h i de 16 a 19h i els diumenges al matí. Trobareu tota la información a http://dinosfera.com/