Espirals de canyella

Les espirals de canyella, també conegudes com a “Kanelbullar” en suec o “Kanelsnegl” en danès, són una recepta amb arrels en la cuina nòrdica. Són especialment populars amb un bon cafè o te calent.

El cardamom, que és un ingredient clau en aquesta recepta, és una espècia que s’utilitza àmpliament en la cuina nòrdica. Aquests pastissos són coneguts per la seva textura esponjosa i el seu irresistible farcit de canyella.

La recepta ha estat transmesa de generació en generació. Cada família sol fer-la amb petites variacions. Gaudiu d’aquesta delícia que ha captivat moltes persones més enllà de les fronteres escandinaves!

Ingredients per a 14 espirals

Massa:

  • 390 g de farina
  • 210 g de llet
  • 75 g de sucre
  • 75 g de mantega
  • 4 g de llevat liofilitzat
  • 4 g de sal
  • 1 culleradeta de cardamom mòlt

Farcit:

  • 70 g de mantega pomada
  • 70 g de sucre morè
  • 2 culleradetes de canyella molta

Preparació

  1. Escalfem la llet i hi desfem la mantega. Quan estigui tèbia incorporem el llevat. Ho integrem.
  2. En un bol, posem 3/4 de la farina i aboquem la barreja de llet. Remenem amb una cullera de fusta fins que la massa es desenganxi del bol.
  3. Afegim la resta de la farina, el sucre, la sal i el cardamom. Barregem bé i acabem de treballar-la a la taula fins que quedi llisa i brillant (uns 10 minuts).
  4. Deixem fermentar la massa durant 1 hora en un bol tapat. Després, l’estirem amb un corró fins a formar un rectangle d’uns 20 cm d’ample i uns 3 cm de gruix. La llargada ha de ser d’uns 50 cm aproximadament. La taula ha d’estar ben enfarinada!
  5. Per a fer el farcit, barregem la mantega, la canyella i el sucre fins a formar una pasta homogènia. L’escampem sobre la massa deixant una vora inferior d’un dit d’ample per poder tancar les espirals.
  6. Enrotllem la massa començant per la part superior, amb compte, i formem un xurro en espiral. Tallem peces d’uns 2 cm d’ample i les posem sobre paper de forn, ben separades. Si cal, fem servir dues safates per evitar que es toquin.
  7. Les tapem i les deixem fermentar uns 50 minuts.
  8. Ara ja podem posar-les al forn! A 250ºC durant 6 o 7 minuts o fins que siguin daurades.

Desitgem que us agradin aquestes delicioses espirals de canyella! A gaudir!