A l’estiu aventures en família a la Vall de Núria

A l’estiu aventures en família a la Vall de Núria

0 334
A l’estiu aventures en família a la Vall de Núria

El bon temps ens brinda una oportunitat per gaudir de la muntanya d’una manera diferent

La Vall de Núria és un lloc emblemàtic del nostre país per diversos motius, des dels purament paisatgístics, passant per els esportius, els religiosos i els polítics, doncs s’hi va redactar l’Estatut d’Autonomia de 1932.

Núria es troba al bell mig dels Pirineus, al Ripollès. Concretament al municipi de Queralbs. La vall està situada a una altitud de 1.964 metres i està envoltada per cims de fins a 3.000 metres.

D’una banda és un centre de peregrinació religiosa amb un origen llegendari entorn a la troballa l’any 1072 de la Mare de Déu. Segons la llegenda, Sant Gil, nascut a Atenes va esculpir la imatge de la Mare de Déu quan feia vida d’ermità a la vall entre els anys 700 i 703, amb la campana convocava als pastors de l’entorn, els evangelitzava davant la creu que ell mateix hi havia esculpit i també els donava de menjar cuinant en una olla. Així campana, creu i olla es van convertir en símbols de Núria des dels seus inicis. Dels peregrins que viatgen fins a Núria, en destaquen les parelles que hi van cercant la fertilitat. Segons expliquen, si fas una pregària davant la creu i poses el cap a l’olla alhora que toques la campana obtens el do de la fertilitat. El santuari es troba a 2.000 metres d’altitud, en el punt on conflueixen tres valls: la vall de Finestrelles, la vall d’Eina i la vall de les Molleres.

D’altra banda, és un destí d’hivern de turisme en família molt destacat. La Vall de Núria és una estació d’esquí alpí preparada per a rebre famílies i on els més petits poden aprendre a esquiar i gaudir de la neu amb tot tipus de facilitats. Però per què us proposem visitar-la ara a l’estiu? Doncs, perquè a l’estiu la Vall de Núria ofereix també un munt d’activitats per gaudir en família en un entorn privilegiat i en contacte amb la natura.

L’accés a la Vall de Núria es pot fer només a través del tren cremallera que surt de Ribes de Freser i passa per Queralbs. Així que l’aventura comença d’una manera màgica per els més petits que gaudeixen del trajecte que els portarà per un paisatge espectacular d’alta muntanya. Un espai amb zones de bosc i envoltat de cims de 3.000 entre les capçaleres del Ter i del Freser.

Activitats d’estiu

Més enllà de la temporada d’esquí, la Vall de Núria ofereix nombroses activitats per gaudir en família. Des d’activitats de muntanya com travessies i senderisme, passant per passeigs en barca o canoa al llac, rutes a cavall, exposicions fins a una visita a la granja on els més petits gaudeixen amb diferents espècies d’animals com gallines, conills o ànecs.

A més, podreu practicar el tir amb arc, jugar al minigolf o realitzar un circuit d’orientació. I els més petits de casa podran divertir-se al parc lúdic o visitar el cau de la marmota.

Trobareu tota la informació al web https://www.valldenuria.cat/

A més, al juliol podeu aprofitar la promoció del cremallera per a famílies i també podeu aprofitar la promoció del club Gent Propera de Llet Nostra.

Bon estiu!

Sense comentaris

Deixa un comentari