Excursions en família

Excursions en família

0 1943

Pas a pas descobrim el país amb els petits de la casa

Si sou pares i us agrada fer excursions i la muntanya no hi ha cap motiu per renunciar-hi! Al contrari. El contacte amb la natura és una necessitat per al desenvolupament dels més petits de casa. I un plaer per a tota la família! Això sí haureu d’adaptar-vos a un altre ritme. Us proposem uns quants punts a tenir en compte per començar a fer dels vostres fills uns amants del senderisme.

Ara que és temps de vacances i com ens encanta caminar quina millor idea que transmetre als petits de la família la passió per la muntanya. És un temps per deixar enrere el dia a dia i fer activitats excepcionals junts. El contacte amb la natura, l’aventura de descobrir paratges i paisatges formen part de l’aprenentatge vital. És un regal per als nens i un plaer per als adults.

Per fer senderisme segur amb nens petits i assegurar-vos que l’excursió serà un èxit el millor és començar planificant la ruta. Busqueu un recorregut adequat a la seva edat. Tingueu en compte que fins als 3 anys, els haureu de dur a coll o a la motxilla. A partir dels 3 anys és fàcil trobar itineraris fàcils i curts i tenim un país farcit de llocs impressionants i ben a prop de casa! Aquí trobareu propostes classificades per edats, amb itinerari i durada aproximada.

trobareu nombroses propostes: anades per edats. Secuperar tota l’tes integrals que faran les deloll o a la motxilla. Cal escoll

Alhora de triar la ruta, a més de la seva dificultat, cal tenir en compte l’interès que pot suscitar als nens. Si hi ha aigua, boscos, llegendes, animals, coves…. l’èxit està garantit. Eviteu els camins monòtons! Els petits volen històries i varietat! Trieu entre aquestes propostes!

Abans de sortir és molt útil consultar el temps que farà a la zona on volem anar. Us recomanem conèixer el temps que s’espera i els possibles avisos. A la pàgina Meteo.cat trobareu tota la informació detallada. Del temps que faci dependrà el vestuari que escolliu. Penseu en la comoditat dels petits i la importància d’anar ben calçats per caminar.

Animeu els petits a portar la seva pròpia motxilla (a mida amb la seva edat) però útil per anar acostumant-se a anar ben equipat per caminar. Una petita cantimplora o un mapa, uns prismàtics o un quadern per guardar fulles… La natura és una aula oberta i qualsevol estri per a la seva observació és una invitació per als petits a aprendre.

Prepareu tot el que puguin necessitar els més petits de casa. Que no falti l’aigua per a tota la família. També va bé endur-se una bossa de fruits secs, per reposar forces i unes galetes integrals que faran les delícies dels petits excursionistes i els ajudaran a recuperar tota l’energia. I per què no una ampolla ecològica perquè els petits excursionistes puguin prendre la seva Llet Nostra quan arribin al cim?

Bon viatge família!

 

Sense comentaris

Deixa un comentari