Faves a la catalana

Faves a la catalana

Ja ha arribat la primavera i amb ella la temporada de les faves! I quina millor manera de degustar-les que amb aquesta recepta.

També anomenades “faves ofegades” és un plat tradicional de la cuina catalana amb faves, cansalada, botifarra i herbes aromàtiques. Aquesta recepta es pot elaborar durant tot l’any, però és durant la primavera quan aquest llegum es troba en el seu estat nutricional òptim. Són llegums molt saborosos que ens aporten una bona quantitat de proteïnes, fibra, àcid fòlic i potassi.

Comensals: 4
Preparació: 15 min
Cocció: 1 h
Temps total: 1h 15 min

Ingredients

  • 1 kg de faves petites rentades
  • 320 g de cansalada
  • 280 g de botifarra negra
  • 2 cebes tendres
  • 3 grans d’all
  • Farcellet amb una branca de farigola, menta i una fulla de llorer
  • 120 g de llard
  • Sal, pebre

Preparació

Per començar, piquem la cansalada a trossos petits i els ofeguem en una cassola (tapada) amb la llard a foc lent. Quan comenci a enrossir-se, hi afegim les cebes tallades prèviament en làmines molt fines i les ofeguem també a foc lent. Mentrestant, piquem els alls i els afegim, remenem una mica i hi afegim les faves i les deixem ofegar amb la cassola mig tapada i el foc al mínim. Introduïm el farcellet i salpebrem.

Vigilem que les faves no s’assequin. Si passa, tireu-hi una mica d’aigua. Quan estiguin quasi toves del tot hi afegim la botifarra negra tallada en trossos mitjans i deixem que s’acabi de coure tot.

Retirem el farcellet i servim.

Dieta Mediterrània