Fira de Sant Martirià a Banyoles

La Fira de Sant Martirià de Banyoles és una excusa perfecta per a visitar aquesta encantadora localitat. Coneguda per la bellesa del seu entorn natural i sobretot, per l’estany que porta el mateix nom que la ciutat i és el llac natural més gran de Catalunya. A més, Banyoles té un gran patrimoni cultural i riques arrels històriques. Així que us animem a visitar la capital del Pla de l’Estany.

La Fira

La Fira de Sant Martirià és una suma de tradició i modernitat. És una fira amb una llarga trajectòria vinculada al món de la ramaderia que té el seu origen segles enrere. Hi ha antecedents ja en el segle XIV.
Enguany la Fira se celebra el cap de setmana del 18 i 19 de novembre. Amb el pas dels anys s’ha anat adaptant als nous temps, però continua fidel als seus orígens.

A la Fira, trobaràs una varietat d’activitats emocionants, des d’exhibicions de bestiar rossam, cavalls i ase català fins a espectacles eqüestres, una mostra de races autòctones catalanes i un monogràfic sobre el gos d’atura català. També hi ha un mercat d’artesania, conferències, xerrades i exposicions relacionades amb el món dels cavalls i les races autòctones.

La Fira de Sant Martirià, o simplement “La Fira” com l’anomenen la majoria dels habitants de Banyoles, s’ha convertit en un referent en el món eqüestre i de les races autòctones, no només a Catalunya, sinó també al sud de França.

Durant la fira, podràs admirar diverses races autòctones catalanes, com les gallines Empordanesa i Penedesenca. A més, no et perdis un passeig pel mercat d’artesania, on trobaràs una àmplia varietat de productes, des de menjars fins a joieria i articles per a la llar.

Si us agraden els cavalls, no falteu a la cita!