Fira de la Llet

Llet Nostra a la Fira de la Llet 2013 de Vilobí d’Onyar

El municipi de Vilobí d’Onyar ha celebrat enguany la seva ja tradicional Fira de la Llet i a on Llet Nostra, com no podia ser d’altra manera, hi ha participatmolt activament donat a què el 30% dels ramaders de Catalunya formen part del projecte Llet Nostra. 

Llet Nostra, la llet de les cooperatives catalanes que representa un 25% de la llet de Catalunya, va ser present activament a diferents activitats en els intensos dies que va esdevenir la fira i que, per altra banda, ha sigut tot un èxit per l’afluència de públic (prop de 10.000 persones) i també per la varietat d’activitats d’oci, cultura, oferta comercial, informació i la seva creixent importància com a punt de contacte amb el món pagès i la producció lletera.

Amb tot, una de les activitats més populars entre els infants ha estat el concurs de munyir a mà la vaca voltaire de Llet Nostra, on nens i nenes podien posar a prova la seva habilitat.

Galeria de fotos Fira de la Llet 2013

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.341870875949578.1073741827.150044938465507&type=3

Fira de la Llet 2013

Els nens es posaven per uns minuts en la pell dels nostres ramaders i ho van passar d’allò més bé amb la vaca voltaire, sempre contenta de rebre als més petits.

Els visitants van poder també participar i gaudir de concursos, exhibicions, caminades, exposicions, xerrades, projeccions, cultura, tradició, informació, conferències, artesania amb més d’una seixantena de paradetes, una zona dedicada a la demostració d’oficis antics i tot un seguit d’activitats relacionades amb el món lleter.

I com a destacada ha sigut la xerrada “La Llet com a font de Salut: mites i realitats”, amb el catedràtic Sergi Casamiglia de la que expliquem el seu contingut a l’article La “veritat” sobre la llet.

A més, la Fira coincideix amb la tradicional celebració d’homenatge a Sant Galderic, el patró dels pagesos catalans. Per aquest motiu es va fer la tradicional ofrena al Sant i es va celebrar una desfilada i benedicció de tractors pels carrers del municipi.

Esport, natura, tradició, diversió…

Hi tornarem l’any vinent! I tu? També vas estar? Explica’ns què és el que més et va agradar.

A Llet Nostra fem colla amb la Fira de la Llet i amb el nostres ramaders