Petits flam d’espàrrecs amb crema de pèsols
Ingredients
- 12 espàrrecs verds
- 2 ous
- 250 ml de nata líquida
- 200 ml de llet
- 190 g de pèsols (frescs o congelats)
- 1 polsim de curri en pols
- Oli d’oliva
- Pebre
- Sal
Preparació
- Escalfar el forn a 120 graus.
- Pelar els espàrrecs i coure’ls al vapor durant 20 minuts. Apartar algunes puntes per a la decoració.
- Batre els ous, afegint 200 ml de llet i els espàrrecs fins a aconseguir una crema espessa. Salpebrar.
- Untar els motlles de flam amb oli d’oliva i omplir-los amb la crema.
- Coure al bany maria durant 30 minuts aproximadament.
Salsa de pèsols
- Bullir els pèsols.
- Salteja la ceba picada en una paella amb oli d’oliva.
- Afegir el curri i 250ml de nata líquida.
- Salpebrar i coure a foc lent durant 3 o 4 minuts.
- Batre amb els pèsols amb una mica d’oli d’oliva fins a aconseguir una crema lleugera.
Presentació
Cobrir el fons d’un plat de sopa amb la salsa de pèsols i col·locar el flam al centre. Decorar amb puntes d’espàrrecs.
Es poden preparar els flams amb antelació i escalfar-los suaument al bany maria just abans de servir.