Flam d’espàrrecs amb crema de pèsols

Petits flam d’espàrrecs amb crema de pèsols

Ingredients

  • 12 espàrrecs verds
  • 2 ous
  • 250 ml de nata líquida
  • 200 ml de llet
  • 190 g de pèsols (frescs o congelats)
  • 1 polsim de curri en pols
  • Oli d’oliva
  • Pebre
  • Sal

Preparació

  1. Escalfar el forn a 120 graus.
  2. Pelar els espàrrecs i coure’ls al vapor durant 20 minuts. Apartar algunes puntes per a la decoració.
  3. Batre els ous, afegint 200 ml de llet i els espàrrecs fins a aconseguir una crema espessa. Salpebrar.
  4. Untar els motlles de flam amb oli d’oliva i omplir-los amb la crema.
  5. Coure al bany maria durant 30 minuts aproximadament.

Salsa de pèsols

  1. Bullir els pèsols.
  2. Salteja la ceba picada en una paella amb oli d’oliva.
  3. Afegir el curri i 250ml de nata líquida.
  4. Salpebrar i coure a foc lent durant 3 o 4 minuts.
  5. Batre amb els pèsols amb una mica d’oli d’oliva fins a aconseguir una crema lleugera.

Presentació

Cobrir el fons d’un plat de sopa amb la salsa de pèsols i col·locar el flam al centre. Decorar amb puntes d’espàrrecs.

Es poden preparar els flams amb antelació i escalfar-los suaument al bany maria just abans de servir.

Dieta Mediterrània