Flam d’ou casolà

La recepta de flam és un clàssic que no pot faltar a les nostres cuines. A més és una recepta que es fa amb pocs ingredients i és fàcil de fer. Proveu de fer-la amb la canalla. Els agradarà molt! Tant cuinar com menjar-la!

Ingredients

  • 1 tassa de sucre
  • 1 branca de canyella
  • 1 tros petit de pell de llimona o taronja
  • 3 tasses de llet semidesnatada
  • 3 ous
  • Una mica de sal

Preparació

Per començar caramel·litzarem 2/3 de tassa de sucre en una cassola petita fins que es torri, l’abocarem en un motlle de 2 litres o el repartirem en 8 motlles individuals. Col·locarem els motlles ràpidament en aigua freda per frenar la cocció.

En un cassó escalfarem la llet i hi afegirem la branqueta de canyella i la pell de taronja. Paral·lelament, batrem els ous lleugerament i hi afegirem la resta del sucre (1/3 tasses) i una mica de sal.

A continuació, afegirem lentament la llet calenta als ous i abocarem la barreja en els motlles. Col·locarem els motlles en un pot amb aigua i courem al forn a 175ºC durant mitja hora en el cas dels motlles individuals o de 45 a 50 minuts per al motlle gran.

Deixem refredar i treiem el flam del motlle al revés de manera que la capa de caramel quedi per sobre.

Temps de preparació: 15 min
Temps de cocció: 50 min
Categoria: Postres
Regió de cuina: Tradicional
Comensals/porcions: Per a 8 persones

Dieta Mediterrània