Flam d’ou casolà

La recepta de flam és un clàssic que no pot faltar a les nostres cuines. A més és una recepta que es fa amb pocs ingredients i és fàcil de fer. Proveu de fer-la amb la canalla. Els agradarà molt! Tant preparar-la com menjar-la!

La recepta del primer flam es remunta a l’Antiga Roma, on es preparaven unes postres similars conegudes com a “Tyropatina”. Va ser just quan es van començar a domesticar les gallines i en podien fer servir els ous per a les seves receptes. Amb el temps, aquestes postres es van estendre per tot Europa i va adquirir les variacions i tècniques que coneixem avui en dia. El flam d’ou és un plat popular en moltes cultures i en trobem versions a tot el món. La recepta del flam és molt versàtil i s’hi poden afegir molts ingredients com coco, cafè, vainilla, etc. Nosaltres us explicarem la recepta més bàsica del flam d’ou.

Ingredients:

  • 1 tassa de sucre
  • 1 branca de canyella
  • 1 tros petit de pell de llimona o taronja
  • 3 tasses de llet semidesnatada
  • 3 ous
  • Una mica de sal

Preparació:

Per començar, caramel·litzarem 2/3 de tassa de sucre en una cassola petita fins que es torri, l’abocarem en un motlle de 2 litres o el repartirem en 8 motlles individuals. Col·locarem els motlles ràpidament en aigua freda per frenar la cocció.

En un cassó escalfarem la llet i hi afegirem la branqueta de canyella i la pell de taronja. Paral·lelament, batrem els ous lleugerament i hi afegirem la resta del sucre (1/3 tasses) i una mica de sal.

A continuació, afegirem lentament la llet calenta als ous i abocarem la barreja en els motlles. Col·locarem els motlles en un pot amb aigua i courem al forn a 175ºC durant mitja hora en el cas dels motlles individuals o de 45 a 50 minuts per al motlle gran.

Deixem refredar i traiem el flam del motlle al revés de manera que la capa de caramel quedi per sobre.

Ja el podem tastar. Deliciós, oi? Recordeu que el consum de flam d’ou ha de ser moderat com part d’una dieta equilibrada, ja que és un aliment molt dolç.

Dieta Mediterrània