Flam de torró

Flam de torró

El flam de torró és una recepta perfecta per preparar sobre els voltants de Nadal. És un postre fàcil de fer i perfecta pels més llaminers de casa.

Per a 6 persones

Ingredients

  • 500 ml de llet
  • 100 g de torró tou
  • 4 ous
  • 2-3 cullerades de mel
  • Aigua
  • 100 g de sucre
  • 1 raig de suc de llimona

Preparació

Casquem els ous en un bol. Hi afegim el torró i la mel. Ho barregem bé. Escalfem la llet en una cassola i l’aboquem al bol. Ho barregem bé i ho deixem refredar.

Fem el caramel amb una mica d’aigua amb sucre en un cassó. Hi afegim unes gotes de suc de llimona i deixem que es faci fins que tingui color de caramel.

Cobrim els fons dels motlles amb el caramel. Els posem en una font apta per al forn amb una base d’aigua. Omplim els motlles amb la barreja de flam.

Els posem al forn al bany maria a 170ºC durant 30 minuts, o fins que quallin, al punxar amb un ganivet al centre, ha de sortir net.

Retirem els flams dels motlles i els deixem refredar.

Dieta Mediterrània