Fonts del Llobregat

Fonts del Llobregat

Tenim un país en el que la bellesa brolla de forma natural. No és una exageració, és literal. Si ho vols veure amb els teus propis ulls tan sols has de visitar aquest meravellós paratge del Berguedà.

El Llobregat és un dels principals rius de Catalunya que travessa de dalt a baix les comarques barcelonines. Neix al parc natural del Cadí Moixeró a 1.295 metres sobre el nivell del mar al municipi de Castellar de N’Hug. Podem arribar a les fonts des d’aquest petit i bonic poble d’estil medieval en el que hi podem visitar les esglésies romàniques, de Sant Vicenç de Rus i Santa Maria fins a la fàbrica modernista de Ciment Asland convertida en Museu del Ciment.

Des de Castellar de N’Hug en un un passeig d’un quilòmetre endinsant-nos al bosc, passarem per un camí empedrat i diferents ponts de fusta i pedra, fins a la pleta Roja on veurem com brolla l’aigua de la muntanya donant lloc al naixement del Llobregat.

Aquí les aigües subterrànies surten a la superfície i el paisatge s’omple de cascades espectaculars. En temps de desgel encara són més abundants. És una excursió de poca dificultat i gran bellesa. Així que us animem a fer-la en família.