Fruites i verdures d'estiu

Fruites i verdures d’estiu

L’estiu ja és aquí! És el moment de modificar els nostres hàbits alimentaris per adaptar-los a la nova estació. Les altes temperatures modifiquen certs requeriments del nostre cos, però això es pot compensar fàcilment amb una correcta hidratació i una bona cura del nostre sistema digestiu. Per això, cal beure més quantitat d’aigua i prioritzar el consum d’aliments frescos i de temporada.

Hidratar-se és clau per a la correcta regulació de la temperatura interna, per al transport de nutrients, per a la lubricació de les articulacions i oxigenació de tot el nostre cos. Generalment és recomanable ingerir com a mínim entre 1,5 i 2 litres d’aigua al dia; aquesta quantitat s’ha d’augmentar a l’estiu o quan es faci algun esport. Així mateix, hem de beure aigua sovint encara que no tinguem set.

Per tant, preparats i preparades per a un estiu més saludable que mai? Opteu per la Dieta Mediterrània! Durant aquesta època de l’any hi ha abundància de fruites i hortalisses com per exemple figues, síndria, remolatxa, cogombre… Contenen moltes vitamines, minerals i fibra, i són fàcils de digerir. Sempre que sigui possible és millor consumir-les crues per conservar-ne tots els nutrients i la seva aigua.

A més d’escollir aliments apropiats, cal posar molta atenció a la manera de cuinar-los. És recomanable apostar per elaboracions a la planxa, al forn, al vapor, al microones…, de manera que facilitem la seva digestió. Així com prioritzar la ingesta de porcions més lleugeres i evitar menjars molt copiosos que, juntament amb la calor, ens faran sentir cansats. D’aquesta forma la Dieta Mediterrània ens ofereix receptes tradicionals i lleugeres ideals com gaspatxo, escalivada, crema freda de meló, amanida de pastamoltes altres més que enriqueixen la nostra taula a l’estiu.

Així doncs, tot i que la nostra alimentació varia molt en funció de les estacions, l’alimentació a l’estiu ha de ser equilibrada, hem d’hidratar-nos i consumir fruites i verdures fresques, controlar els excessos i prioritzar les tècniques culinàries suaus. La Dieta Mediterrània ofereix una oportunitat de combatre la calor de manera saludable a l’hora d’omplir els nostres plats de colors i sabors.

Dieta Mediterrània