Full de flam amb fruita natural
Una de les nostres cuineres de capçalera ens explica aquesta deliciosa recepta. L’Ada Parellada del restaurant Semproniana ens porta un clàssic actualitzat i molt fàcil de fer: full de flam amb fruita natural!
Unes postres ideals per a preparar quan tenim convidats perquè a més de queda boníssimes són espectaculars.
Comensals: 4
Preparació: 35 min
Cocció: 10 min
Repòs: 4 h
Temps total: 4 h 45 min
Ingredients
- 4 làmines de pasta de full rectangular (tallarem a 14×7 cm)
- 1 ou
- 2 flams de Llet Nostra
- 2 c.s. llet
- 40 g de sucre
- 40 g de llustre
- Menta
- Fruites vermelles naturals al gust:
- 100 g maduixes del bosc
- 100 g nabius
- 100 g gerds
- 100 g grosella
Preparació
Farem servir pasta de full comprada, encara que no és difícil preparar-la a casa, sí que és un procés laboriós. Per tant, agafarem la pasta de full i la tallarem a la mida que vulguem la coca. Amb un ganivet, fem una petit tall al voltant de la pasta de full ja tallada per tal que ens quedi com una vora que pujarà més que la resta i ens farà de marc. Punxem la part que queda a l’interior d’aquest marc, amb una forquilla. Els petits forats que estem dibuixant a la pasta, faran que no pugi.
Batem l’ou en un bol, i pintem la pasta amb l’ou. Posem una mica de sucre per sobre, per tal que agafi un to daurat i quedi caramelitzat. Posem les coques al forn i les deixem coure uns 10 minuts a 200º.
Paral·lelament, posem els dos flams Llet Nostra en un recipient amb la part del caramel a damunt i amb l’ajuda d’un ganivet la treiem, i la deixem en un bol. Hi afegim les dues culleradetes de llet i ho barregem. Amb això hem fet una crema. Tallem la resta dels flams a tires.
Treiem les coques del forn i amb l’ajuda del ganivet, tallem “la tapa”, és a dir, respectant el marc que hem creat, tallem la part superior de la coca i la retirem. Escampem la crema que hem fet a l’interior de la coca, a sobre hi anem afegint trocets de flam. Un cop ja tenim tota la part interior de la coca coberta de flam, hi podem posar les fruites al damunt.
Ja tenim la deliciosa coca feta. Com a toc final, hi posarem el sucre llustre al damunt.