Fulles de parra farcides

Fulles de parra farcides

Per uns 30 rotllets

Ingredients

  • 1 pot de 225 g de fulles de parra en salmorra
  • 120 g d’arròs de gra curt
  • 175 ml d’oli d’oliva
  • 1 ceba petita picada
  • 1 grill d’all picat
  • 50 g de pinyons picats
  • 50 g de panses de Corint
  • 3 cebes tendres picades
  • 1 cullerada de menta fresca picada
  • 1 cullerada d’anet fresc picat
  • 2 cullerades de julivert picat
  • Sal i pebre
  • El suc d’1 llimona
  • Grills de llimona i iogurt de Llet Nostra, per servir

Preparació

Posa les fulles de parra en un bol, aboca aigua bullint i remulla-les 20 minuts. Escorre-les, deixa-les submergides en aigua freda uns 20 minuts més i torna-les a escórrer.

Mentre, cou l’arròs en aigua amb sal uns 15 o 20 minuts o fins que estigui fet. Escorre’l i deixa que es refredi.

Escalfa 2 cullerades d’oli en una paella gran de base gruixuda i sofregeix la ceba i l’all de 5 a 10 minuts o fins que estiguin tendres. Barreja l’arròs amb el sofregit, els pinyons, les panses, les cebes tendres, la menta, l’anet i el julivert. Assaoni-ho amb una mica de sal i molt pebre i barreja-ho bé.

Estén 1 fulla de parra amb els nervis cap amunt. Posa una mica de farciment a la base i doblega-la. Plega els costats cap al centre i enrotlla-la. Estreny-la suaument amb la mà perquè quedi aferrada. Emplena així les fulles fins acabar l’arròs i col·loca les que s’hagin trencat en el fons d’una cassola. Posa els rotllets per sobre, en una sola capa atapeïda.

Barreja la resta de l’oli i el suc de llimona amb 150 ml d’aigua i aboca-ho a la cassola. Posa un plat sobre els rotllets perquè no pugin i cou-los a foc lent, tapats, uns 45 minuts. Deixa que es refredin en el líquid.

Serveix-los temperats o freds, amb grills de llimona i iogurt.

Dieta Mediterrània