Joc de cartes tradicionals

Jocs de cartes tradicionals per jugar en família

Activitats divertides per fer a casa

Aquests dies que compartim tant temps en família us proposem recuperar els jocs de cartes tradicionals per passar una bona estona tots plegats. Aquí teniu una llista de jocs fàcils i entretinguts.

El Mentider

Per jugar al mentider necessitem com a mínim 3 persones. Repartim totes les cartes. Cada jugador va descartant grups de cartes i les va deixant al mig cap per vall. Ha de dir quines cartes ha deixat, però no cal que sigui veritat. Si el següent en jugar diu que és mentida s’ha de comprovar si l’ha encertat o no. Si el que ha dit és mentida, s’emporta totes les cartes, si és veritat, se les emporta el jugador que l’hagi acusat. Guanya qui es queda sense cartes. 

El siset o cinquet

Es reparteixen totes les cartes i el joc consisteix a anar col·locant les cartes sobre la taula fins que no en queda cap. Comença el jugador que posseeixi el cinc o el sis d’ors, depen si juguem al cinquet o al siset. Després continua el jugador de la dreta i així successivament.

Només es poden col·locar cincs o sisos totes aquelles cartes que segueixen en progressió ascendent o descendent a les que hi ha a la taula i que siguin de el mateix pal. Si un jugador no pot col·locar cap carta, passa, i el torn li correspon a el següent jugador.

El primer jugador que aconsegueix col·locar totes les seves cartes sobre la taula (quedant-se, per tant, sense cap carta) és el guanyador.

El Set i Mig

Un clàssic que ajuda a millorar les matemàtiques dels petits de casa. Les cartes que siguin sota, cavall o rei només compten mig punt, la resta compten el que valguin. Es comença repartint una carta a cada jugador, després es repartiran tantes cartes com vulguin. L’objectiu és arribar a set punts i mig. Si ens passem, quedem eliminats! Guanya qui sumi set i mig o més s’apropi.

El rellotge

Cada jugador ha de tenir un grup de cartes i les ha de deixar al mig, perquè es vegin bé, alhora que canta “as, dos, tres, quatre, cinc, sis, set, sota, cavall i rei”. Si alguna de les cartes coincideix amb el que va dient, l’ha d’afegir a les cartes que ja té. Guanya el primer que es queda sense cartes! I perd l’últim que deixa l’última carta.

Les cartes són un joc ben divertit per a tota la família i a més sempre ens ajuden a aprendre alguna cosa. I també, podem aprofitar per fer algun truc de màgia amb elles, la qual cosa segur que encantarà als més petits.