Lioneses amb moniato

La recepta que us presentem avui és ideal per a la tardor. Per celebrar una castanyada ben original i fantàstica pels que no sou molt amants dels panellets 😉 Unes lioneses que us deixaran de pasta de moniato! 🍠

Ingredients 👇

  • 70 g de llet
  • 70 g d’aigua
  • 50 g de mantega
  • 70 g de farina tamisada
  • 2-3 ous
  • Sal

Pel farcit:

  • 250 g de nata de muntar
  • 40 g de sucre llustre
  • 150 g de moniato cuit
  • Canyella

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Llet Nostra (@lletnostra)

Preparació

Per a començar a fer aquesta recepta tan deliciosa posem la llet en un cassó al foc, hi afegim la mantega, un pessic de sal i la farina tamisada. Ho barregem fins que ens queda una pasta homogènia.
La traiem del foc i la deixem refredar fins que estigui tèbia. Ara afegim els ous prèviament batuts d’un en un, i anem barrejant per tal que s’integrin a la pasta fins a obtenir una textura gelatinosa.

Posem la pasta en una mànega pastissera i la distribuïm en petites muntanyetes de la mida d’una castanya en un paper de forn. Ens mullem la punta del dit amb una mica d’aigua i fem un toc a la part superior de cada lionesa. Enfornem 15 minuts a 180º. Les reservem.

Ara farem el farcit. Posem el moniato cuit en un bol, hi afegim la nata per muntar, el sucre llustre i la canyella en pols. Ho barregem. Ja el tenim a punt!

Ara amb un ganivet obrirem les lioneses i les omplim amb el farcit de moniato. Al damunt espolsem una mica de sucre llustre. Mira si és fàcil! Ara ja podem sorprendre a la família i convidats amb aquestes postres tan delicioses i originals.