Llenties amb albergínia rostida

Llenties amb albergínia rostida

Llenties amb albergínia rostida

Ingredients

  • 2 albergínies mitjanes
  • 2 tbsp de vinagre de vi negre
  • 200 grams de llenties
  • 3 pastanagues petites pelades
  • 2 branques d’api
  • 1 fulla de llorer
  • 3 branques de farigola
  • ½ ceba
  • 12 tomàquets cherry
  • 1 tbsp de julivert picat
  • 2 tbsp de iogurt natural
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva

 

Com preparar llenties amb albergínia rostida

Primer rostim les albergínies. Les tallem per la meitat, els fem uns talls i les rostim al forn durant 20 minuts. Un cop rostides, els hi traiem la pell, les posem en un colador i les deixem escórrer durant 15 minuts mínim, i tot seguit les posem en un bol, salpebrem i ruixem amb mitja cullerada de vinagre.

Cuinem les llenties. Llavors, posem les llenties en una cassola mitjana, tallem una pastanaga i la meitat d’una branca d’api a trossos, les introduïm a la cassola i afegim la fulla de llorer, la farigola i la ceba. Cobrim amb aigua i bullim a foc mitjà-alt durant 25 minuts o fins que les llenties estiguin toves. Passem per un colador i retirem la pastanaga, l’api, la fulla de llorer, la farigola i la ceba. Després, posem les llenties en un bol, afegim la resta del vinagre, dues cullerades d’oli d’oliva, sal i pebre, barregem bé i reservem.

Tallem la resta de la pastanaga i l’api a daus, els barregem amb les tomàquets tallats per la meitat, també hi afegim la resta de l’oli d’oliva, i una mica de sal. Saltegem aquestes verdures durant uns minuts fins que estiguin tendres.

Barregem les verdures saltejades amb les llenties cuites i el julivert picat. Corregim de sal. Repartim les llenties entre els plats. Afegim un parell de cullerades d’albergínia al centre i finalment, condimentem amb una cullerada de iogurt per sobre. Amanim amb un rajolí d’oli.

 

Articles similars

Brou de peix amb llet

0 76
Recepta crema de bolets

0 301
Recepta mussaka

0 333
Croquetes de bacallà

0 482

Sense comentaris

Deixa un comentari