Llet Daurada

La Llet Daurada és una beguda tradicional de la medicina ayurvèdica que es fa amb llet calenta, cúrcuma i altres espècies. Té arrels a l’Índia, on s’utilitza com a remei natural per a diverses condicions de salut i com a beguda reconfortant.

Els seus orígens es remunten a milers d’anys enrere, ja que la cúrcuma és una espècia àmpliament usada en la medicina tradicional índia per les seves propietats antiinflamatòries, antioxidants i altres beneficis per a la salut. La combinació de cúrcuma amb ingredients com la llet i el pebre negre (que ajuda a augmentar l’absorció de la cúrcuma) dona com a resultat una beguda nutritiva i reconfortant.

És molt fàcil de fer!

Ingredients:

  • 2 tasses de Llet Nostra
  • 1 culleradeta de cúrcuma en pols
  • 1 culleradeta de mel (opcional)
  • 1/2 culleradeta de canyella en pols (opcional, per al sabor)
  • Una petita quantitat de pebre negre (un pessic) per ajudar a augmentar l’absorció de la cúrcuma
  • Una petita quantitat de gingebre en pols (opcional, per al sabor)

Preparació:

  1. En una cassola petita, escalfa la llet a foc mitjà.
  2. Afegeix la cúrcuma, el pebre negre, la canyella i el gingebre en pols a la llet. Remena bé per combinar els ingredients.
  3. Deixa que la barreja arribi a ebullició suau mentre remous ocasionalment. Això permet que els sabors s’integrin bé.
  4. Redueix el foc i deixa que la llet dauri uns 5-10 minuts més, remenant de tant en tant.
  5. Si vols endolcir la Llet Daurada, afegeix-hi una culleradeta de mel i remena bé fins que es dissolgui completament.
  6. Un cop estigui llest, retira la cassola del foc i deixa que la Llet Daurada es refredi una mica abans de servir.
  7. Abans de servir, pots filtrar la Llet Daurada per eliminar qualsevol residu de les espècies si ho prefereixes.
  8. Serveix la Llet Daurada calenta en tasses i gaudeix-ne com a beguda reconfortant.

Aquesta és només una recepta bàsica, i pots ajustar les proporcions d’ingredients segons el teu gust personal. Algunes persones també prefereixen afegir una mica d’oli de coco per aconseguir una textura més rica i cremosa, d’altres hi afegeixen una mica d’espuma de llet al damunt 😋 Experimenta i troba la combinació de sabors que més t’agradi!