Làctis cada dia

Llet, formatge, iogurts… cada dia!

Si prenc llet cada dia, acabaré patint una al·lèrgia! Les mucositats són degudes a la llet! Saps que el número de la part inferior de l’envàs significa els cops que la llet no ha sigut venuda i retornada a la indústria per revendre? L’home és l’únic mamífer que beu llet quan és adult!

Totes aquestes frases que actualment les podem llegir a tot arreu, són falsos mites, afirmacions errònies sobre la llet i els seus derivats, que els estudis han demostrat que són totalment falses!

La llet i els seus derivats constitueixen la millor font de calci i una de les millors en proteïnes i altres nutrients (calci, vitamina D, fòsfor, etc.) necessaris principalment per la formació i manteniment dels ossos. Més importància tenen durant la infància i adolescència, on s’estan formant els ossos i les “reserves” de calci per l’edat adulta. També s’ha vist que incloure aquests aliments a la nostra dieta aporta beneficis a llarg termini, com per exemple reducció de patir osteoporosi, reducció de fractures òssies, i inclús s’ha observat un possible efecte protector davant de la hipertensió arterial.

La llet i principalment els seus derivats (iogurt i formatge) són aliments tradicionals de la Dieta Mediterrània, que formen part de les nostres tradicions culinàries des de fa milers d’anys i per tot el territori de la conca del mar Mediterrani; formant part d’aquest patró alimentari que els estudis han demostrat que és un dels més saludables i fonamentals per mantenir un estat de salut òptim. La llet i els seus derivats, formen part de productes i receptes de gran valor tradicional de la nostra terra com per exemple el mató, la crema catalana o el formatge de l’Alt Urgell, on no poden faltar a cap reunió o celebració familiar.

Per tot això incloure llet i els seus derivats, tant si són productes amb tot el greix o totalment o parcialment descremat, en el marc d’una alimentació equilibrada i de forma diària, ens proporciona beneficis per la nostra salut, i al mateix temps salvaguardem el nostre estil de vida Mediterrani.

Dieta Mediterrània