Llet fregida
Un postre clàssic i contundent de fàcil elaboració que farà les delícies de tota la família. La llet fregida és una d’aquelles receptes que ens porta a la infància perquè necessita un bon temps d’elaboració i avui en dia no acostumem a dedicar tantes hores a la cuina, però un dia és un dia! Animeu-vos a fer-la!
Per a 9 porcions
Preparació: 3 h 20 min
Cocció: 10 min
Temps total: 3 h 30 min
Ingredients
- 1 ou + 2 rovells
- pell de llimona
- 75 g de farina
- 500 ml de llet
- 75 g de sucre
- 1 branca de canyella
- oli
- sal
- sucre morè
Preparació
Posem 350 ml de llet al foc, hi afegim els 75 g de sucre, la branca de canyella i la pell de la llimona i ho portem a ebullició.
D’altra banda, posem els dos rovells amb la farina en un bol de vidre i ho batem, afegim 150 ml de llet i una mica de sal. Quan tots els ingredients ben mesclats hi afegim la llet que hem bullit amb els altres ingredients deixant de banda la canyella i la llimona. Ho barregem.
Posem la barreja al foc fins que comenci a espessir, uns 10 minuts. Untem amb oli un tupper de vidre, hi aboquem la massa, tapem el tupper i el deixem refredar a la nevera unes 3 hores. Ens queda una textura sólida que tallarem en porcions. En aquest cas n’hem fet 9.
Arrebossem cada porció amb farina primer, i posteriorment amb ou. Les fregim i quan encara estiguin calentes, les arrebossem amb pols de canyella.