Llet merengada

Aquesta recepta dolça és una de les més tradicionals del nostre país i un clàssic ple de nostàlgia. Un got de llet merengada ben fresca, directament del congelador a la taula, és un plaer que ens refresca la tarda, ens omple una mica l’estómac i carreguem forces fins al moment del sopar.

Porcions: 4
Preparació: 2 h
Cocció: 20 min
Temps total: 2.20 h

Ingredients

  • 2 tasses de llet semidesnatada
  • ½ tassa de sucre
  • 1 branca de canyella o ¼ de culleradeta de canyella mòlta
  • 3 o 4 trossos petits de pell de llimona
  • 3 clares d’ou a punt de neu

Preparació

Bullim la llet amb el sucre, la canyella i la pell de llimona.

Ho posem a la nevera a refredar, descartant la branqueta de canyella i la pell de llimona. Ho barregem amb les clares d’ou a punt de neu.

Posem la barreja al congelador en un recipient per congelar tapat amb paper d’alumini o amb una tapa de plàstic.

Per aconseguir una millor textura, removem la barreja cada mitja hora, més o menys, o la traspassem a un bol quan ja estigui gairebé congelada, batem amb una batedora elèctrica i la retornem ràpidament al congelador una altra vegada.

Es pot empolvorar cada ració amb canyella mòlta, si es desitja.

Dieta Mediterrània