Llobarro al forn
Durant els mesos més freds (novembre-març) és el millor moment per gaudir de peixos semi-grassos com el llobarro, perquè les baixes temperatures de l’aigua afavoreixen que la seva carn sigui més ferma, magra i sigui més saborosa.
Es tracta d’un peix amb tant de sabor que no necessita formar part de receptes complicades. És per això que les preparacions senzilles són les que millor permeten apreciar les seves qualitats organolèptiques: al vapor, a la planxa, al forn o a la papillote, etc., i combina perfectament amb tota mena de verdures i cereals.
Comensals: 4
Preparació: 10 min
Cocció: 20 min
Temps total: 30 min
Ingredients
- 4 llobarros petits
- 2 cebes
- 2 dents d’all
- 2 tomàquets mitjans
- 2 escalunyes
- Llimona
- Oli d’oliva verge extra
- Julivert fresc
- Sal, pebre
Preparació
Primer de tot, preescalfem el forn a 180ºC.
Desprès, pelem les cebes, les escalunyes i els dents d’all, i els tallem a rodanxes. Piquem el julivert gruixut, tallem la llimona i el tomàquet a rodanxes grans.
Agafem una safata per a forn i untem el fons amb oli d’oliva verge extra. Col·loquem la ceba ben repartida i posem a sobre els llobarros nets.
Per sobre dels peixos col·loquem les rodanxes de llimona, all, escarola i el julivert picat. Salpebrem i tirem un bon raig d’oli d’oliva.
Introduïm al forn durant aproximadament 20 minuts.
Consell: la millor manera d’identificar si el peix està cuinat és quan estigui daurat per fora i la carn estigui blanca.