Llom amb pomes

Llom amb pomes

Recepta de llom amb pomes

Et ve de gust provar una recepta de llom diferent? El llom de porc amb pomes és una opció original i una bona manera de sorprendre als teus convidats.

Per a 6 persones

Ingredients

  • ½ culleradeta de sal
  • ½ culleradeta de pebre vermell
  • ½ culleradeta de farigola sec
  • ½ culleradeta de pebre negre
  • 6 peces de llom de porc desossats, d’uns 2 cm de gruix
  • 3-4 culleradetes d’oli d’oliva
  • 1 poma gran verda o vermella, sense pelar
  • 1 dent d’all, picat
  • 75 ml de suc de poma
  • 2 cullerades de mostassa Dijon
  • 2 cullerades de farina
  • 325 ml de llet
  • Pebre acabat de moldre

 

Com preparar llom amb pomes

En un bol petit, barregem la sal amb el pebre vermell, la farigola i el pebre. Empolvorem sobre els dos costats de les costelles. Escalfem 3 culleradetes d’oli d’oliva en una paella gran a foc mitjà-alt. Cuinem la carn de porc durant 2 minuts per costat o fins que estigui ben daurat. Reservem en un plat. Mentrestant, amb un ganivet afilat, traiem el cor de poma de la part superior i inferior de la poma. Tallem la poma a rodanxes d’1 cm de gruix.

Afegim la ceba i l’all a la paella (i l’oli d’oliva restant si cal). Remenem 1 minut. Afegim el suc de poma i remenem, afegint després la mostassa Dijon. Tornem a posar les costelles de porc a la paella; tapem i coem a foc lent 5 minuts. Voltegem la carn; afegim les rodanxes de poma i ho deixem a foc lent de 3 a 5 minuts més fins que el porc estigui cuit i les pomes estiguin tendres. Posem la carn de porc i les pomes en una safata; ho tapem per mantenir la calor.

Bullim la barreja de suc que ha quedat a la paella destapada fins que el líquid gairebé s’hagi evaporat, aproximadament 1 minut. Barregem la farina amb la llet. A poc a poc, afegim aquesta barreja al suc de la paella. Remenant, deixem que bulli; cuinem durant uns 2 minuts perquè la barreja espesseixi. Salpebrem al gust.

Servim la carn de porc amb les rodanxes de poma i la salsa per sobre.

 

Dieta Mediterrània

Sense comentaris

Deixa un comentari