Llom amb pomes

Llom amb pomes

0 130
Recepta de llom amb pomes

Et ve de gust provar una recepta de llom diferent? El llom de porc amb pomes és una opció original i una bona manera de sorprendre als teus convidats.

Per a 6 persones

Ingredients

  • ½ culleradeta de sal
  • ½ culleradeta de pebre vermell
  • ½ culleradeta de farigola sec
  • ½ culleradeta de pebre negre
  • 6 peces de llom de porc desossats, d’uns 2 cm de gruix
  • 3-4 culleradetes d’oli d’oliva
  • 1 poma gran verda o vermella, sense pelar
  • 1 dent d’all, picat
  • 75 ml de suc de poma
  • 2 cullerades de mostassa Dijon
  • 2 cullerades de farina
  • 325 ml de llet
  • Pebre acabat de moldre

 

Com preparar llom amb pomes

En un bol petit, barregem la sal amb el pebre vermell, la farigola i el pebre. Empolvorem sobre els dos costats de les costelles. Escalfem 3 culleradetes d’oli d’oliva en una paella gran a foc mitjà-alt. Cuinem la carn de porc durant 2 minuts per costat o fins que estigui ben daurat. Reservem en un plat. Mentrestant, amb un ganivet afilat, traiem el cor de poma de la part superior i inferior de la poma. Tallem la poma a rodanxes d’1 cm de gruix.

Afegim la ceba i l’all a la paella (i l’oli d’oliva restant si cal). Remenem 1 minut. Afegim el suc de poma i remenem, afegint després la mostassa Dijon. Tornem a posar les costelles de porc a la paella; tapem i coem a foc lent 5 minuts. Voltegem la carn; afegim les rodanxes de poma i ho deixem a foc lent de 3 a 5 minuts més fins que el porc estigui cuit i les pomes estiguin tendres. Posem la carn de porc i les pomes en una safata; ho tapem per mantenir la calor.

Bullim la barreja de suc que ha quedat a la paella destapada fins que el líquid gairebé s’hagi evaporat, aproximadament 1 minut. Barregem la farina amb la llet. A poc a poc, afegim aquesta barreja al suc de la paella. Remenant, deixem que bulli; cuinem durant uns 2 minuts perquè la barreja espesseixi. Salpebrem al gust.

Servim la carn de porc amb les rodanxes de poma i la salsa per sobre.

 

Dieta Mediterrània

Sense comentaris

Deixa un comentari