Mató de Pedralbes
Durant molts anys la recepta que us presentem avui només la coneixíen les monges clarisses del Monestir de Pedralbes. La recepta va passar de mare superiora a mare superiora durant segles i el mató de Pedralbes era un obsequi que les monges oferíen en ocasions especials. Però a finals del segle XIX, coincidint amb l’Exposició Universal de 1888 que es va fer a Barcelona, el Mató de Pedralbes es va popularitzar i aviat es va convertir en un berenar popular a tota la ciutat.
Animeu-vos a preparar aquesta recepta tradicional a casa, és molt fàcil. Preneu nota!
Comensals: 4
Preparació: 5 min
Cocció: 10 min
Temps total: 15 min
Ingredients
- 125 g farina d’arròs
- 1 l de llet
- 175 g sucre
- 1 branca de canyella
- Pell de llimona
- Un pessic de sal
- Safrà
- Canyella en pols
Preparació
Posem cassó al foc amb la llet, el sucre, una mica de pell de llimona, la branca de canyella, 6 brins de safrà i un pessic de sal i ho portem a ebullició. Apaguem el foc i ho deixem infusionar uns 10 minuts. Ho colem i ho tornem a posar al cassó, ara hi afegirem la farina d’arròs, remenem per tal que es dissolgui bé i vigilant que no s’enganxi. Ho reservem a la nevera unes 4 hores.
S’haurà espessit i tindrà una textura ben cremosa. Ja podem servir aquesta deliciosa crema en unes cassoletes individuals de fang i espolsem una mica de canyella en pols al damunt.
Així de fàcil. Ja podeu tastar aquesta deliciosa recepta tradicional barcelonina.
Deliciosas