Mató de Pedralbes

Mató de Pedralbes

Durant molts anys la recepta que us presentem avui només la coneixíen les monges clarisses del Monestir de Pedralbes. La recepta va passar de mare superiora a mare superiora durant segles i el mató de Pedralbes era un obsequi que les monges oferíen en ocasions especials. Però a finals del segle XIX, coincidint amb l’Exposició Universal de 1888 que es va fer a Barcelona, el Mató de Pedralbes es va popularitzar i aviat es va convertir en un berenar popular a tota la ciutat.

Animeu-vos a preparar aquesta recepta tradicional a casa, és molt fàcil. Preneu nota!

Comensals: 4
Preparació: 5 min
Cocció: 10 min
Temps total: 15 min

Ingredients

  • 125 g farina d’arròs
  • 1 l de llet
  • 175 g sucre
  • 1 branca de canyella
  • Pell de llimona
  • Un pessic de sal
  • Safrà
  • Canyella en pols

Preparació

Posem cassó al foc amb la llet, el sucre, una mica de pell de llimona, la branca de canyella, 6 brins de safrà i un pessic de sal i ho portem a ebullició. Apaguem el foc i ho deixem infusionar uns 10 minuts. Ho colem i ho tornem a posar al cassó, ara hi afegirem la farina d’arròs, remenem per tal que es dissolgui bé i vigilant que no s’enganxi. Ho reservem a la nevera unes 4 hores.

S’haurà espessit i tindrà una textura ben cremosa. Ja podem servir aquesta deliciosa crema en unes cassoletes individuals de fang i espolsem una mica de canyella en pols al damunt.

Així de fàcil. Ja podeu tastar aquesta deliciosa recepta tradicional barcelonina.