Mató i ricota

Per a uns 100 grams.

Ingredients

  • 1 l de llet (sencera, semidesnatada, descremada o llet en pols reconstituïda)
  • 2 pastilles de quall (quallada)

Preparació

Escalfar la llet fins que estigui tèbia (quan una gota a la part interna del canell no se senti ni freda ni calenta).

Llevar ½ tassa més o menys de la llet, posar en un plat separat i dissoldre les pastilles de quall dins.

Tornar a posar dins de la resta de la llet i remoure fins que estigui ben barrejat.

Deixar que es fixi durant 15 minuts, llavors tornar a remoure.

Deixar reposar durant 10 o més minuts, fins que l’aigua pugi a la superfície.

Escórrer en un colador amb la malla fina o amb una tela de cotó de doble gruix.

La llet tallada és un formatge blanc i tou o un mató, bo per menjar com a tal o per cuinar. La ricota, que significa pre-escalfat en italià, es fa a partir del sèrum del drenatge. Agregar una mica de llet, escalfar fins a bullir a foc lent i remoure constantment, traient els qualls amb un colador folrat amb una malla.

 

Dieta Mediterrània