Menjar fora de casa

Fora de casa, sempre Dieta Mediterrània!!!

La Dieta Mediterrània és patrimoni cultural, històric, social, territorial, gastronòmic i mediambiental, i es fonamenta en un conjunt d’habilitats, coneixements, pràctiques i tradicions de tots els pobles del Mediterrani. També constitueix un llegat per promoure el respecte a la diversitat cultural viva i una expressió de sociabilitat i de comunicació local que reforça el sentiment d’identitat.

Actualment tenim clar que a les nostres cases, aquest patrimoni es pot mantenir viu, però és possible trobar-ho fora de casa en un restaurant? La resposta és sí.

Un restaurant Dieta Mediterrània ha d’utilitzar en la seva oferta els aliments i ingredients, en conformitat amb el model de la piràmide de la Dieta Mediterrània. Per això, és molt important que segueixi un estil de vida sustentat per aquest model, on han de tenir preferència els aliments situats a la base de la piràmide, és a dir aliments d’origen vegetal com són les fruites, les verdures, els cereals, la fruita seca i l’oli d’oliva. D’altra banda, han d’oferir una quantitat moderada d’aquells aliments que es troben en els nivells superiors com per exemple els làctics, els ous, els llegums, els peixos i les carns magres. Per últim, els aliments situats a la part superior de la piràmide (carn vermella, embotits i postres dolços tradicionals) haurien d’aparèixer en menor proporció que tots els anteriors.

Una altra característica essencial és que utilitzin productes de temporada, frescos i de proximitat, per elaborar plats amb un fons de tradició i arrelament al territori. Així mateix, aquests restaurants mediterranis també han de prioritzar l’oferta d’aliments de qualitat diferenciada com són els productes amb Denominació d’Origen (DO), Indicació Geogràfica Protegida (IGP) i també Especialitats Tradicionals Garantides.

Totes aquestes característiques són les que determinen que un restaurant sigui Dieta Mediterrània i tots ells, es poden trobar recopilats en restaurantesdietamediterranea.com, on també hi ha disponible una aplicació per als dispositius mòbils.

Tots aquests restaurants han sigut reconeguts per la Fundació Dieta Mediterrània com principals prescriptors del nostre estil de vida i reconeguts com a pilars fonamentals per la salvaguarda de la Dieta Mediterrània.

 

Dieta Mediterrània