Mona de Pasqua
Hi ha mones de totes mides i colors, però només n’hi ha una que no canvia mai: la tradicional. Les primeres mones es van fer el segle XIV i ja la feien en forma de tortell i amb ous durs al damunt.
El seu nom Mona prové de l’àrab من /munna, significa donar o regalar i així s’anomenaven les ofrenes que es feien quan finalitzava el Ramadà tant als pobres com als senyors, consistien en ous i fruita i pa. Ingredients similars als de la nostra Mona de Pasqua tradicional. Apreneu a fer-la! És molt fàcil.
Porcions: 4
Preparació: 30 min
Repòs: 2 h 30 min
Cocció: 30 min
Temps total: 3 h 30 min
Ingredients
- 500 g de farina
- 1 ou
- 100 g de mantega fosa
- 80 g sucre
- 25 g de llevat fresc
- un pessic de sal
- 250 ml de llet tèbia
Per a pintar la massa:
- 1 rovell d’ou
Per a decorar:
- 4 ous durs
- anisets
Preparació
En un bol de vidre gran hi posem la farina de força i hi afegim l’ou, la mantega fosa, el llevat, el sucre, la llet, un pessic de sal, és a dir tots els ingredients per a fer la massa. Ara toca convertir-ho en una barreja homogènia, així que ho podem mesclar amb una batedora o anar batent manualment fins que ens quedi una massa ben pastosa.
Espolsem una mica de farina sobre una fusta on amassarem la barreja manualment i li donarem una forma rodona. La deixarem reposar dues hores en el mateix bol de vidre tapada amb un drap.
Dividim la massa en tantes mones individuals com vulguem fer. Els hi donem una forma arrodonida de tortell i hi afegim al centre l’ou dur. Les tampem de nou amb un drap de cotó i les deixem llevar 30 minuts més.
Ara sí, les pintem amb rovell d’ou, escampem els anisets per sobre del tortell i l’enfornem durant uns 30 minuts a 180º.