Mona de Pasqua

Quants de vosaltres esteu pensant en regalar o menjar una Mona de Pasqua durant aquesta Setmana Santa? Ja sabeu com la fareu? Nosaltres us en proposem una de xocolata.

Ingredients

 • 250 g de farina
 • 200 g de sucre
 • 1 sobre de llevat en pols
 • 3 ous
 • ½ got de llet Llet Nostra
 • ½ got d’oli de gira-sol
 • 1 pot de melmelada de préssec o maduixa
 • Ou de Xocolata sense sucre

Elaboració

Per començar, i com ja és habitual, prepararem el forn per quan tinguem la massa feta. L’escalfarem a 150ºC. També deixarem llest el motlle. L’untarem amb una mica d’oli i l’enfarinarem.

Ja podem començar amb la massa! Agafarem els tres ous i en separarem els rovells de les clares. Posarem les clares en un bol i les batrem a punt de neu.

En un altre bol, batrem els rovells durant 5 minuts. Després, hi afegirem l’oli i la llet, i batrem una mica més. Afegirem la farina sense gluten, el llevat i el sucre, i seguirem batent fins que quedi ben integrat. Per últim, afegirem les clares que tenim en el bol i barrejarem amb una cullera, de dalt a baix amb molta cura.

Ja tenim preparada la massa. Ara, l’afegirem en el motlle i la col·locarem en el forn durant 40-45 minuts. Quan estigui cuita, la traurem del forn i la deixarem refredar.

És el torn de la guarnició. Nosaltres us proposem farcir la Mona amb melmelada de préssec o de maduixa i cobrir-la amb la cobertura de xocolata negra.

En primer lloc, partirem el pa de pessic per la meitat, el farcirem amb la melmelada i el tornarem a unir. A continuació, desfarem la cobertura de xocolata al bany maria. Un cop desfeta, la farem servir per cobrir tot el pa de pessic. Després, ho deixarem refredar.

Per acabar amb la recepta, només faltarà la decoració. Us proposem decorar-la amb un ou de xocolata sense sucre. Si en voleu fer un, aqui os deixem també la recepta:

Ingredients i material

 • 300 g de cobertura de xocolata negra sense sucre en gotes
 • Motlles d’ous de Pasqua
 • Confits de colors

Elaboració

Primer de tot, posarem 250 grs. de cobertura de xocolata negra sense sucre en gotes en un bol i la desfarem al bany maria durant 3-4 minuts. Un cop desfeta, posarem la xocolata en els motlles d’ou de Pasqua. Procurarem que n’hi hagi la mateixa quantitat a cadascun d’ells.

A continuació, agafarem els motlles amb les mans i els farem girar per aconseguir que la xocolata s’estengui per tota la superfície. Fet això, posarem els motlles a la nevera perquè la xocolata es solidifiqui. Si veieu que hi ha poc gruix de xocolata, podeu fer més capes repetint els dos últims passos.

Quan ho tinguem enllestit, traurem la xocolata dels motlles. Haurem de fer-ho poc a poc per evitar que es trenqui. El resultat seran vàries meitats d’ous de Pasqua. Caldrà que les unim per formar l’ou sencer. Per fer-ho, desfarem al bany maria els 50 gr. de xocolata que ens queden. Agafarem dues meitats d’ous de Pasqua i les unirem per les vores amb la xocolata desfeta. Pressionarem suaument perquè quedi ben enganxat i ho deixarem refredar.

Arribats a aquest punt, ja tindrem els ous de Pasqua sense sucre fets. Si voleu, els podeu decorar. Nosaltres us proposem fer-ho amb confits de colors. Així aconseguireu ous més colorits i vistosos. Podeu enganxar els confits amb la xocolata desfeta que us hagi sobrat.