Moussaka d’albergínies
Ingredients
- 800 g d’albergínies
- ½ tassa d’oli d’oliva
- 200 g de carn magra de vedella picada
- 2 cebes picades
- 400 g tomàquets madurs, tallats fins
- ¼ de tassa de julivert picat
- Sal i pebre
- 2 tasses de pa esmicolat
- 2 tasses de salsa blanca*
- Nou moscada
- 2 ous lleugerament batuts
- ½ tassa de formatge ratllat
Preparació
Trossejar les albergínies sense pelar a rodanxes, posar en un colador, salar generosament i deixar reposar durant mitja hora com a mínim. Llavors s’aclareixen i s’escorren suaument per eliminar l’excés d’aigua. Sofregir les rodanxes pels dos costats fins que adquireixin un color lleugerament torrat i eliminar l’excés d’oli assecant amb un paper. Mentrestant, fregir la carn i les cebes en dues cullerades d’oli. Quan la carn estigui daurada, afegir el tomàquet i el julivert, salpebrar i fregir tot a foc lent durant uns 15 o 20 minuts. Retirar de la paella i allà mateix fregir una tassa de pa esmicolat reservant la resta del pa per a col·locar per sobre.
Quan la salsa blanca hagi espessit, es retira del foc, s’afegeix una mica de nou moscada i es fregeix tot amb els ous batuts.
Per preparar la moussaka, greixar una safata de forn (tradicionalment quadrada o rectangular), escampar el fons amb una mica de pa esmicolat, estendre una capa amb la meitat de les rodanxes d’albergínia, col·locar sobre la carn i cobrir amb la resta de les rodanxes d’albergínia. A sobre de tot això es col·loca la salsa blanca i després la resta de pa esmicolat i el formatge ratllat. Coure al forn a uns 175ºC entre 30 i 45 minuts, fins que el formatge bulli i el pa estigui torrat.
*Salsa blanca
(per a una tassa)
Ingredients
- 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
- 2 cullerades soperes de farina
- 1 culleradeta de sal
- 1 tassa de llet desnatada
Preparació
Posar la quantitat d’oli indicada en una cassola i sofregir la farina amb la sal. S’afegeix la llet i es cuina a foc moderat remenant constantment fins que la salsa espesseixi i comenci a bullir.