Mussaka
Recepta de la tradicional mussaka grega amb ingredients per a quatre persones. Gaudeix d’aquesta senzilla i fantàstica recepta!
Per a 4 persones
Ingredients
- 2 albergínies a talls fins
- 450g de carn magra recent picada
- 2 cebes a rodanxes fines
- 1 culleradeta d’all picat
- 400 g de tomàquet triturat
- 2 cullerades de julivert picat
- Sal i pebre
- 2 ous
- 200 ml de iogurt natural colat
- 1 cullerada de parmesà acabat de ratllat
Preparació
En una paella antiadherent i per tandes, fregeix les albergínies. Reserva-ho.
Posa la carn a la paella o sofregeix uns 5 minuts, sense deixar de remenar. Afegeix la ceba i l’all i segueix sofregint remenant 5 minuts més o fins que es daurin. Afegeix el tomàquet, el julivert, sal i pebre, porta-ho a ebullició i cou a foc lent durant 20 minuts o fins que la carn estigui feta.
En una font per al forn, estén la meitat de les rodanxes d’albergínia en una capa. Aboca el sofregit i cobreix-lo amb la resta de les albergínies.
Bat els ous en un bol, incorpora el iogurt i salpebre. Aboca la barreja en la font i escampa per sobre el formatge ratllat. Cou la mussaka al forn preescalfat a 180ºC durant 45 minuts o fins que adquireixi un bonic color daurat. Porta-la a la taula en la mateixa font.