Gaudir de la natura a la ciutat: el Jardí Botànic

Gaudir de la natura a la ciutat: el Jardí Botànic

0 1049
Jardí Botànic

Descoberta de les espècies del clima mediterrani arreu del món

Ciutat no és sempre sinònim d’asfalt. Les ciutats mediterrànies com Barcelona alberguen mil mons al seu interior. Així que ara que el bon temps ja és aquí, no cal fugir de la ciutat per gaudir de la natura. Us proposem fer una visita al Jardí Botànic per descobrir en família un espai ple d’història i ambients naturals.

L’espai

El Jardí Botànic ocupa 2,4 hectàrees del Parc de Montjuïc. Es tracta d’un museu a l’aire lliure amb material viu que es transforma al llarg de les estacions. Una experiència per als sentits, i sense moure’ns de la ciutat!

Què hi trobarem?

Actualment, hi ha més de 1.300 espècies diferents de plantes, però el projecte del Jardí Botànic, preveu acollir fins a 4.000 espècies mediterrànies de tot el món.

Cada any es planten en els seus vivers noves espècies per veure si s’adapten a la terra i l’entorn. Si el resultat és positiu, aquella espècie s’incorporarà al Jardí, en cas contrari, com és lògic, es descarta.

Les diferents espècies s’agrupen segons la seva procedència, recreant el seus ecosistemes naturals. El Jardí està dividit en 5 àrees en les què hi trobem el clima mediterrani al món: Austràlia, Sud-àfrica, Xile, Califòrnia i Conca Mediterrània. Es pot visitar seguint l’itinerari principal o bé deixar-se dur per la xarxa de camins que conformen el jardí.

Activitats

Tot l’any es celebren múltiples activitats però ens volem fixar en dues: JugatecaAmbiental i la Descoberta de la flora mediterrània.

JugatecaAmbiental

Els diumenges a partir de les 10.30h al Jardí Botànic Històric. Ens proposa un joc familiar on podem passar un matí divertit i ple d’aprenentatges. Es pot conèixer l’hort de la masia i el món de les plantes. Al llarg de la visita podeu explorar l’entorn de forma lliure, o bé seguir els itineraris guiats o participar en els tallers que proposen els educadors del Jardí. Les activitats guiades es fan a les 12h, i per exemple, el dia 17 de juny està previst fer un punt de llibre amb flors.

Descoberta de la flora mediterrània d’arreu del món

Cada dissabte i diumenge (excepte el mes d’agost) es fa una visita guiada en la que podeu descobrir els secrets i curiositats d’aquest jardí de la mà dels qui més en saben: l’Associació d’Amics del Jardí Botànic de Barcelona. Adreçat a les persones interessades en conèixer amb més detall l’origen i especificitats dels diferents paisatges del jardí. El passeig té una durada aproximada d’1 hora i quart.

Informació pràctica

El Jardí Botànic obre les seves portes cada dia de 10 a 19h en horari de primavera-estiu, i de 10 a 17h durant la tardor i l’hivern. Només tanca 4 dies a l’any: 1 de gener, 1 de maig, 24 de juny i 25 de desembre.

 

Per a més informació: Jardí Botànic de Barcelona

 

Sense comentaris

Deixa un comentari