Ous farcits

Ous farcits

6-12 porcions

Ingredients

  • 6 ous grans
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • ¼ culleradeta de sal
  • 1 iogurt natural
  • 125 ml suc de llimona
  • 1 ½ culleradeta de mostassa Dijon
  • Pebre al gust
  • Julivert per decorar

Preparació

Col·loquem els ous en una olla gran i poc profunda o en una paella profunda i hi afegim aigua freda per cobrir-los, uns 2,5 cm. Ho portem a ebullició a foc alt. Ho retirem del foc, ho tapem i ho deixem reposar durant 17 minuts. Traiem l’aigua calenta i deixem córrer aigua freda a l’olla per cobrir els ous. Els deixem reposar, posant més aigua freda si cal, fins que els ous estiguin freds. Escorrem i pelem els ous, després els esbaldim i els eixuguem.

Cobrim una safata per enfornar amb una làmina de paper humida. Tallem els ous per la meitat al llarg, netejant el full del ganivet amb un drap humit entre cada tall. Separem els rovells de les clares en un bol mitjà. Col·loquem les clares amb el costat tallat cap amunt en una safata per enfornar folrada i ho cobrim amb un embolcall de plàstic. Refrigerem les clares fins que estiguin a punt per farcir, fins a 1 dia.

En un bol, triturem els rovells amb una forquilla fins a obtenir molles fines. Afegim el pebre vermell, sal, iogurt, suc de llimona i mostassa Dijon i ho triturem tot fins que es barregi bé. Hi afegim pebre al gust.

Per farcir: col·loquem el farcit a les clares amb una cullera, generosament. Decorem el plat empolvorant el julivert per servir immediatament o cobrim sense prémer amb un embolcall de plàstic i refrigerem fins a 8 hores.

Dieta Mediterrània