Pastís de l’àvia

Avui us presentem una recepta plena de sabors i records entranyables: el pastís de l’àvia! Capes de galetes, crema i xocolata, delícia assegurada. Es desconeix l’origen de la recepta, el que sabem ben segur és que és una recepta ​​transmesa de generació en generació d’àvies a mares al llarg dels segles! En aquesta recepta, continuem la tradició amb una versió autèntica i irresistible d’aquest clàssic pastís de la cuina tradicional catalana.

A més, com us volem fer la vida més fàcil, us donem un truc que serveix per a moltes altres receptes de pastissos. Fem el pastís amb les nostres cremes catalanes.

Ingredients:

  • 27 u de galetes quadrades
  • 120 ml llet

Pel farcit:

  • 8 cremes catalanes

Per a la crema de xocolata:

  • 200 g de xocolata amb llet
  • 50 g de mantega
  • 50 g de nata líquida

Preparació:

Començarem preparant la crema de xocolata. Posem la nata líquida al foc, baix, amb la xocolata trossejada. Remenem amb una cullera de fusta per ajudar que la xocolata es vagi fonent sense que s’hi facin grumolls. Retirem la cassola del foc, hi afegim la mantega, remenem per tal que també es fongui. Reservem la crema.

Ara anem pel farcit de crema, només hem de posar les 8 cremes catalanes Llet Nostra en un bol de vidre i barrejar-les.

En un altre bol de vidre hi posarem la llet, i hi anirem remullant les galetes que col·locarem a capes en el motlle del pastís. I anirem intercalant capes de crema galetes.

La primera capa serà de galetes sucades amb la llet, la segona de crema catalana, i així anirem fent 3 o 4 capes.

El darrer pas serà cobrir el pastís amb la crema de xocolata. Ara el posarem al congelador un mínim de 4 hores. I el treure’m del congelador 30 minuts abans de servir-lo.

Oi que és una recepta ben fàcil i refrescant? No deixeu que es perdi la tradició, feu el pastís amb els vostres fills i nets! Bon profit!