Pastís de castanyes i xocolata

És època de castanyes, i la gent comença a pensar en plats deliciosos que compondran les quedades amb les famílies. Quan pensem en la castanyada solem pensar amb aliments dolços; castanyes, moniatos i panellets de tota mena són els aliments més tradicionals per l’ocasió. Aquest any, proposem unes postres diferents i delicioses; un pastís de castanyes i xocolata, dos aliments que junts formen un sabor explosiu i únic, i que desperten una tardor molt desitjable i acollidora.

Ingredients

  • 500 g de castanyes crues
  • 3 ous
  • 150 g de sucre
  • 125 g de mantega
  • 100 g de xocolata negra 85% (per a la cobertura)

Preparació

Preescalfem el forn a 180 ºC.

El primer que hem de fer és bullir les castanyes 45 min amb un tall a la pell. Una vegada passada aquesta estona, les pelem i triturem en un recipient.

Després afegim el sucre amb les castanyes i barregem tot bé. Desfem la mantega al bany maria, l’afegim a la barreja i continuem barrejant.

El següent que hem de fer és separar els rovells de les clares d’ou i muntem les clares a punt de neu.

Afegim primer els rovells a la barreja, i després les clares. Barregem suaument amb una espàtula o una llengua pastissera, fins que quedi una massa fina.

Posem la massa que queda en un motlle per a forn untat amb mantega i enfarinat.

Coem el pastís durant aproximadament 1 h a 180 ºC. Quan estigui fet, traiem el motlle del pastís. Mentre es refreda una mica desfem la xocolata al bany maria i cobrim el pastís amb la xocolata.

Per decorar-lo podem posar algunes castanyes cuites esmicolades o senceres per sobre.

Temps de preparació: 40min
Temps de cocció: 1h 45min
Categoria: Postres
Regió de cuina: Mediterrània
Comensals/Porcions: 8Dieta Mediterrània